Alice in Dancing Land, Shibuya

SAMSUNG CSC

Som jag känner till så finns det i dagsläget hela 5 restauranger i Tokyo med Alice i Underlandettema. Jag har tidigare bara besökt två av dessa. Ni finner restaurangbesöken här och här. 

Idag besöker vi en ny Alice-restaurang som heter Alice in Dancing Land och ligger i Shibuya. Restaurangen är som en enda stor karusell. En ljus och vacker gammaldags karusell med massa detaljer. Lite varstans i inredningen finner man vita kaniner, karusellhästar, tickande klockor och spelkort.

Den magiska känslan finns här. Den där känslan som gör ett besök oförglömligt. Som att man har fått ta del av ett magiskt fantasiland för en stund. En känsla jag ofta får när jag besöker temarestauranger.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCMAT&DRYCK: Menyn är en sagobok med text och illustration i svartvitt.

Den är något begränsad så här på dagen så vi väljer att bara ta varsin Alice-dessert och köpa en biljett till ”Drink Me-”baren där man får fri tillgång till kaffe, te och juicer.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCPERSONAL: Personalen är utklädda till Alice och till The Mad Hatter. Precis som det ska med andra ord.SAMSUNG CSCHITTA HIT: 150-0042 Tokyo Shibuya-Ku Udogawa-cho No9 Zerogate undergraund 1F.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

3 thoughts on “Alice in Dancing Land, Shibuya

  1. Åh vad glad jag är att du delar med dig av dina restaurangbesök i Tokyo. Vi åker dit om en månad och ett besök på en Alicerestaurang är givet. Förmodligen lär det bara hinnas med en, vilken skulle du då rekommendera? Vilken har mest sagotema (vi reser med barn på 13 och 9 år)? Brukar det vara kö för att komma in? Dyrt? Finns det fler restauranger med sagotema som du känner till? Helst hade sönerna velat besöka något med Pokemon men tycker mig ha läst att den är stängd nu.

    • Åh vad kul att höra. Hoppas ni får en fantastisk resa. Jag tror jag kan det mesta när det gäller det här med temarestauranger i Tokyo så fråga mig vad som helst. Ännu har jag inte skrivit så mycket om resan då jag har mycket kul på lager. Jag rekommenderar att besöka Alice in Wonderland i Ginza. Den är fortfarande den som är bäst. Priserna är helt överkomliga. Vi har inte behövt stå i kö någon gång för att komma in men undvik helger. Tyvärr har Pokemon stängt igen ,nu är där My Melody istället. Super gulligt men knappast för pojkar. Jag skulle istället rekommendera capcom bar som har en rolig meny. Det går att gå dit vid lunch tid om man vill. Vampire´ Café är nog en häftig upplevelse som inte är allt för skrämmande för barn. Det finns så många men några är nog för söta och andra för skrämmande. Jag ska fundera på om jag kommer på nått annat.

  2. Pingback: Temarestauranger i Tokyo | Hallins reseblogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *