Atlantic Palace- Bo i ett Aladdinpalats i Agadir

Jag gnuggar lite prövande min mystiska oljelampa som jag tidigare under dagen inhandlat i en antikaffär i staden Taroudant. En liten stund senare befinner jag mig utanför ett gigantiskt Aladdinpalats. Jag har kommit till Altlantic Palace som är ett stort lyxhotell nära stranden i semesterparadiset Agadir i Marocko. Det måste ha varit en mycket mäktig ande som sände mig hit.

Atlantic Palace är ett femstjärnigt lyxhotell beläget i hjärtat av Agadir. Redan vid foajén måste jag stanna upp och beundra den vackra byggnaden. Bara det glittrande förgyllda taket borde få vilken van lyxresenär som helst att tappa andan. Hotellet ser ut som ett riktigt sagopalats som hämtat från ”Tusen och en natt”.

Mina tankar spinner iväg och jag glider allt djupare in i sagovärlden. Till en värld där det bor kungar, prinsessor och mäktiga trollkarlar. En värld som är full av magi och där det finns grottor med hemliga skatter samt förtrollade oljelampor som kan transportera sin ägare precis vart den vill. Läs mitt tidigare inlägg om Tusen och en natt-staden Taroudant här.

Bo på Atlantic Palace

Atlantic Palace har 329 rum i olika prisklasser och varje rum har en balkong eller terrass med utsikt mot trädgården eller poolområdet. Oavsett vilken typ av rum man bor i medan man är här så är man garanterad en annorlunda vistelse i lyx med tillgång till det unika poolområdet, flertalet restauranger och hotellets exotiska miljö. Hotellet är inspirerat av en medina i södra Marocko och är uppbyggd i olika sektioner där varje sektion har en egen riad. Varje riad är namngett efter kända städer i Marocko som Zagora, Tinerhir, Chellah, Rissani Oudaya & Taroudant.

Restaurant Taj Mahal

Att restaurangen heter just Taj Mahal som mer för tanken till Indien kan ha något att göra med restaurangens spektakulära interiör. Titta bara på det handgjorda mäktiga taket. Bortsett från namnet är allt annat genuint marockanskt. En spännande Aladdinrestaurang där vi sitter på mjuka röda puffar runt ett stort runt bord. Framför oss spelas marockansk musik på den lilla scenen. Ett stort långbord har dukats upp med marockanska läckerheter. Det är bara att ta en tallrik och hugga in. Maten som serveras på Taj Mahal kommer från den lokala marknaden och man använder sig av den kokkonst som man oftast träffar på i marockanska hem. Det märks, för detta är den godaste marockanska mat jag ätit och det finns dessutom oändligt mycket att välja bland. Jag fastnar lite extra för de olika aubergine- och grönsaksrörorna samt de små supergoda marockanska köttbullarna. Allt är väldigt fräscht och välsmakande. Kombinationen god mat, exotisk miljö, musik och trevligt sällskap kan inte bli annat än succé. Det måste som sagt varit en väldigt mäktig ande som valde att skicka mig hit. Jag undrar vart han sänder mig härnäst?

Mina bloggkollegor Gunilla från 4000 mil samt Peter och Helena från Freedom Travel delade den här upplevelsen med mig.
Hitta hit: Atantic Palace, Secteur Balneaire Et Touristique, BP 194,، Agadir 80000, Marocko

Den här resan var en pressresa arrangerad av Moroccan National Tourist office och Air Arabia Morocco

8 reaktion på “Atlantic Palace- Bo i ett Aladdinpalats i Agadir

  1. Jag har aldrig haft nån längtan till Marocko o Agadir förut, men det var innan jag läste din blogg o såg alla fina bilder. Nu vill jag åka o jag vet precis vad jag vill bo! Ska be o få låna din Alladinlampa!

  2. Vilken fantastisk kraft din magiska lampa har. Synd att jag inte hittade en sådan. Kanske hade jag då tyckt annorlunda. Ljuvliga bilder och fantastisk milö. Allt ser verkligt lockande ut. På dina bilder och som du upplevde det. Men kanske har det nu blivit lättare att som ensam europeisk kvinna ta sig runt.

  3. Ja min magiska lampa är fantastisk! 🙂 Jag hoppas det. Jag får helt enkelt resa dit ensam någon gång och se om det blir stor skillnad. Jag reser ju själv rätt ofta numera så det hade varit intressant.

  4. INnressant var det förvisso och tämligen jobbigt mellan varven. Har sedan dess tyvörr inte velat återvända Säker stor skillnad om man har ”sällskap”. Mycket fint att se och uppleva men för mig förtog !intensiteten av uppmärksamheten” alltför mycket. Men det kan ju ha ändrat sig till idag.

    • Jag förstår precis! Inte kul när det känns så. Jag upplevde inte detta på den här resan som tur var, så msn kan ju bars hoppas att det förändrats en del.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *