Att resa som ensam tjej till Bali

Att resa till Bali och till Indonesien som ensam tjej kan tyckas vara en stor gjej och en stor utmaning, men saken är den att du är långt ifrån är ensam. När du väl kollar runt lite inser du att dom finns överallt ”Lonely girls” som jag väljer att kalla dom. Oftast är dom här tjejerna inte så ensamma som man kan tro. De har skinn på näsan tro mig. Vilket inte är samma sak , men nästan.

De första dagarna jag var här kände jag mig väldigt ensam. Det är jag fortfarande men jag vet att jag behöver vara det att tag. Min resa är inte så lång så jag har valt att göra det bästa av situationen. Jag är ju ändå i paradiset! Jag har nått bra att komma tillbaka till! och jag har hittat nått bra här!

Jag har fått två nya vänner redan. En tjej som har rest runt i en månad i Indonesien som kommer ifrån Kalifornien och en annan tjej som kommer ifrån Holland men somarbetar i Indien och är här på semester i 3 veckor. Den första är äldre en mig och den andra är yngre. I kväll åt vi middag tillsammans och det var riktigt trevligt. Imorgon ska vi åka på en utflykt tillsammans till Balis alla vackra tempel och på måndag ska vi åka till andra sidan av ön för att snorkla och upptäcka fantastiska öar.

Det här blev riktigt bra faktiskt!  Under våran middag i kväll så la jag märke till två andra”lonely girls” som satt ensamma under dinnershowen vid var sitt bord. De snegla lite avundsjukt på vårat bord och jag önskar att jag hade tagit mig mod till att fråga om dom ville sitta med oss eller att dom tagit sig mod att fråga oss.( I slutet gjorde faktiskt en av dem det) Men det kanske tar sin tid att våga be om sällskap. Min grupp av tjejer jag hittat här på Bali reser alla ensamma och vet hur saker och ting fungerar i Asien. Jag är oerhört tacksam att jag funnit dom och imorgon får jag träffa en till som dom andra redan mött tidigare tror hon kommer ifrån Kanada. Jag tycker att det är skönt att vara själv ibland och jag ogillar att småprata men här måste man tänka ”out side the box”

Jag tror inte att jag kommer att resa som ensam tjej någon mer gång i mitt liv även om man aldrig kan veta säkert, men jag är oerhört glad över att jag fick chansen att göra detta. Det är en upplevelse som jag önskar alla att få uppleva åtminstone en gång i sitt liv. Man växer, utväxlas och finner någon form av frid med sig och sitt liv. Man blir trygg och säker med sig själv.

Egentligen är jag inte så särskilt förvånad över att finna all dessa ”lonely girls” här. Jag har bara aldrig tittat efter dem förut då jag alltid innan rest med sällskap. Men dom finns här överallt och nästa gång jag reser med min kille och jag ser någon ska jag bjuda in just en sån tjej på en öl på balkongen.

Att resa som ensam tjej till Indonesien, Bali är tryggt. Jag känner mig väldigt trygg här. Mer än hemma som vanligt! Så länge man inte gör konstiga saker och har allmänt vett i skallen på vad man ska och inte ska göra så går allt bra.

Rädsla skall aldrig stoppa en människa från att prova på nya saker och resa till nya platser. Alla länder, alla städer jag besökt i mitt liv har berikat mig som människa och gjort mig till den jag är idag. Bad things can happen right..men så är det alltid var du en befinner dig i världen och i livet.

Jag är så lycklig att jag är här! Men jag kommer också vara lycklig den dagen jag reser hem….

10 thoughts on “Att resa som ensam tjej till Bali

 1. Jag kan tänka mig att det är lättare att träffa människor när man reser själv, och säkert en jättebra erfarenhet! Man ska ju inte vara dum förstås, men det gäller ju å andra sidan alltid när man är ute på resande fot. Önskar en fortsatt bra resa!

 2. Fan va grym du är, och jag planerar att vara lika grym:)
  Jag är jätte sugen att dra till Bali i 2 veckor och verkar inte få med mig nån. Det här problemet har jag alltid och det slutar med att jag stannar hemma. Nu får det vara nog! Mina vänner har antingen plugg,jobb, pojkvänner att resa med eller strandsatta med småbarn.
  Jag behöver bara en spark i rumpan och boka en flygbiljett. Inte första resan jag gör ensam, tredje faktiskt, men det var ett tag.
  Är du kvar på Bali? Hoppas du har en underbara resa isåfall!
  Kram Elin

 3. Hej!

  jag ska som ensam tjej ner till Sydostasien den 19 mars. Det var superkul att läsa det här, vad bra att veta att du fann två personer att hänga med så snabbt.

  Och det är sant det med att man måste ha skinn på näsan! Woopwoop, vi är strong independant big black women! 😉

 4. Pingback: De 5 bästa destinationerna för dig som reser ensam -

 5. Pingback: Resebloggarnas egna favoritinlägg och deras mest lästa... - Discovering The Planet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.