Botaniska Hanami 2016, Göteborg

SAMSUNG CSCIgår firade man japansk Hanami på Botansika trädgården i Göteborg. Ett måste för dem som älskar allt som har med japan att göra. Under dom blommande rosa körsbärsträden i parken satt mängder av stadsbor på picknickfiltar med medhavda picknickkorgar och gjorde precis som japanerna när dom firar in våren. Tankar gick genast till Yoyogiparken som ligger mellan Shibuya och Harajuku i Tokyo. Nästan som att färdas dit för en liten stund.

På programmet för dagen fanns Sakura (Japansk körbärsdans),  japansk kampsport, teprovning, bonsaiutställning och ansiktsmålning för barnen. Dessutom kunde man finna flertalet cosplayare och vackra kimonoklädda damer i parker. En fröjd för ögat!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCI Japan dalen finner man stillheten och lugnet även denna dag.
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHär dansar göteborgarna in våren med ” Sakuradansen”. En bra idé då dagen bestod av både snö, sol och hagel om vartannat. Hoppas på att denna dans har magiska krafter.SAMSUNG CSCMånga cosplayare smög omkring i parken i sina vackra kläder, hår och smink.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

En reaktion på “Botaniska Hanami 2016, Göteborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *