Cirkustema på Pinchos, Göteborg

SAMSUNG CSCPinchos är världens första app-restaurang och har snabbt blivit en av Göteborgs största restaurangkedjor. Det var ett par år sedan nu jag gjorde mitt första besök på restaurangen som då var en het nyhet i staden. Konceptet funkar lika bra nu som det gjorde då och Pinchos cirkustema har bara blivit mer tydligare och bättre. Redan vid ingång känner man att oj… nu är jag på cirkus….

Vid entrén möts vi av hovmästaren klädd i cirkusdirektör kostym. Jag lägger direkt märke till popcornmaskinen, hästarna med rosa plymer och cirkustältet i bakgrunden. Detta besöket ska bli riktigt spännande.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVi slår oss ner under en himmel av rosa lampor i en miljö som hämtat ifrån en cirkus. Våran servitris (även hon klädd i en cirkusinspirerad kostym) ger oss popcorn och berättar lite snabbt om hur konceptet och beställningarna på appen funkar. Man beställer all mat och dryck genom appen och när den är färdig får man ett meddelande och kan själv gå och hämta drycken i baren och maten i luckan. Vill man lägga till nått eller beställa mera så är det bara att fortsätta lägga till i appen. Väldigt enkelt och inga konstigheter.

SAMSUNG CSC

MAT&DRYCK: Vi börjar med att beställa öl till Alex och en alkoholfri soda pop till mig. Drinken smakar precis som godisen gör fast i flytande form.

Maten på menyn består av minimat i tapasformat. Istället för den vanliga tapasvariationen man hittar på de flesta andra tapasrestauranger så har man här mer koncentrerat sig på vanligare maträtter från världens alla hörn i miniatyr. Vi beställer in miniburgare, miniplankstek, minikebab och miniburrito. Det blir också lite sashimi, stekta chiliräkor, dumplings och kycklingspett.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCDet bästa med maten på Pinchos är att man kan äta många små rätter och smaka på många olika saker innan det säger stopp i magen.SAMSUNG CSCSom avslutningen blev det en liten minidessert som var en äpple pannacotta med krossad havrekross och kanel.
SAMSUNG CSCLiten historia bakom Pinchos: Señorita Fernanda Pincho föddes 1902 i den baskiska staden San Sebastien. Hon arbetade på sin familjs traditionella tapasrestaurang. För att göra en lång historia kort så drömde hon om att ge sig ut i världen men hennes pappa sa att det inte gick för att hon var flicka. Beklädd som pojke gav hon sig ut i vida världen ändå. Hon besökte olika länder, smakade på varenda krydda och sög åt sig kunskap ifrån världens alla kök. En ödestigande dag blev hon av med alla sina pengar och blev strandsatt i en främmande stad. Det var då hon upptäckte cirkusen och cirkusdirektören som var en matglad italienare tog henne under sina vingar och lät henne bli cirkusens kokerska. Señorita Pincho älskade cirkusen och här fick hon användning för alla sina matkunskaper hon samlat på sig i världen. Hon lät också cirkusens många karaktärer inspirera henne till kulinariska specialiteter. Cirkusen blev hennes hem och familj.

SAMSUNG CSCHITTA HIT: Hemsida

En reaktion på “Cirkustema på Pinchos, Göteborg

  1. Verkligen häftigt ställe, dit vill jag! 🙂

    svar: Vissa saker är sig ganska lika där (Teneriffa var även en av mina allra första resor för nästan 15 år sen, bortsett från Sverige), men det finns även en del nytt 🙂 Man kanske även har lite andra intressen idag jämfört med då, så kan tänka mig att du kommer bli överraskad över allt intressant som du kanske helt missade förra gången, det blev iaf jag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *