Creative in Belgrade tour

SAMSUNG CSCVi mötte upp Dragana från stillinbelgrade.com för att gå på en guidad tur vid namn Creative in Belgrade (en av flera riktigt bra guidade turer som dom erbjuder på sin sida). Vi möttes vid Museum of Applied Arts och fortsatte sedan till fots genom de kreativa delarna av Savamala. Vi stannande till vid de mest kända graffitimålningarna, små konstgallerier, coola butiker och bargator med hemliga kryp in och dolda fönster.

SAMSUNG CSCVi fick veta namnen och höra om historian bakom flera av de mest kända graffitimålningarna i Savamala.

SAMSUNG CSCHär har vi den största graffitimålningen i Belgrad.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCDet finns otroligt mycket coolt i Savamala – Ett riktigt kreativt område där man hittar något av intresse bakom varje hörn.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVi besökte Mikser House som är en känd symbol för Savamala. Kommer man hit på dagen så fungerar den gamla lagerlokalen som café, butik och galleri med stora kreativa arbetsytor som visar upp lokala designers. Kommer man däremot hit nattetid fungerar Mikser House mer som som nattklubb där kända Dj´s från Serbien och från hela världen spelar.

SAMSUNG CSCJust den här dagen var det någon form av promotion i den stora lagerlokalen där vi bland annat fick provsmaka serbisk glass.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVi besökte även restaurangen Salon 1905 som man finner i den historiska Geozavod byggnaden i gamla stan. Fine dining i lyxig byggnad som namnet antyder byggdes 1905.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCDärefter fortsatte vi sedan till delarna av Savamala där de flesta barer och nattklubbar ligger. Många riktigt häftiga ställen som vi gärna kommer tillbaka och besöker när mörkret faller.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCFönstren intill barerna är i många fall nästan dolda. Hade du kunnat gissa att det fanns en bar här bakom?

SAMSUNG CSCVår guidade Creativ in Belgrade tour fortsätter i nästa inlägg med att vi tar vagnen bort till industrizonen Dorcol där vi strosar runt i området och gör ett besök i en cool kaffebar. Sista stoppet blir sedan i det nya partyområdet som vuxit fram i staden. Häftigt klubbområde som måste ses.

Inför vår resa till Belgrad fungerade stillinbelgrad.com för mig som en bibel där jag fann otroligt mycket information om allt som är värt att veta om restauranger, barer, caféer och mycket mer. Missa inte att titta in på bloggen om ni planerar ett besök till Belgrad.

En reaktion på “Creative in Belgrade tour

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *