Drömresan till Taiwan

Här kommer en liten hälsning från Taipei. Som ni kanske vet befinner vi oss just nu i Taiwans huvudstad. En stad som i flera år stått högst upp på min reseönskelista. Det känns som en dröm att äntligen vara här.

Vi är i stort sätt ute från morgon till kväll så det finns väldigt lite tid till att hinna blogga just nu. Därför sparar jag alla spännande och roliga blogginlägg tills jag kommer hem, när jag hunnit gå igenom allt material. Vi har redan hunnnit med att göra så mycket och minneskortet i kameran är redan uppe i cirka 1000 fotografier.

Undrar ni vad vi gör på dagarna?

Varje dag besöker vi minst en rolig temarestaurang och på kvällarna prickar vi av stadens spännande matmarknaden en efter en. Taipei är som ett himmelrike för ” foodies”. Det finns mat precis överallt.

Vi har även gjort en utflykt till Maokong som man tar sig till via en linbana. Byn är belägen på toppen av berget. Här finns många av Taiwans teodlingar och flera genuina tehus. Maokong är grönt, frodigt och tropiskt. Med vyn över Taipeis skyskrapor i fjärran blir besöket svårslaget.

Redan idag reser vi vidare till Jiufen, staden som gett inspirationen till anime filmen ”Spirited Away”. Själlvklart kommer vi leta upp platserna som var med i filmen. Vi kommer stanna i Jiufen över natten och sedan reser vi tillbaka in till stan igen. Sen får vi se vad vi hittar på.

21 reaktion på “Drömresan till Taiwan

  1. Har aldrig funderat på Taiwan förrän i fredags (i Göteborg!) när jag träffade en tjej som i många år jobbat på resebyrå och sålt resor till Kina. Hon talade sig verkligen varm för Taiwan och beskrev massor av vacker natur. Så nu vill jag också åka! 🙂

    • Det är verkligen ett fantastiskt land att besöka. Man får både storstad och otroligt vacker natur. Utfklykterna till Maokong och Jiufen rekommenderas varmt 🙂

  2. Åh Taiwan är fantastiskt!! Kinesisk kultur med japansk hövlighet, kan det bli bättre?
    Det finns ett företag i Taipei som gör små stadsvandringar på olika teman varje dag i veckan, Tour Me Away heter de – blev väldigt glatt överraskad, superintressant! Det är utan kostnad men en förväntas lägga ett litet bidrag i slutet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *