Stranger- En hemlig bar i Göteborg

SAMSUNG CSCStranger- The Spirits Bureau är den hemliga cocktailbaren med ett uppdrag –  Att genom sin stora passion för cocktails, drinkar och personlig service ge varje gäst en unik upplevelse så att de blir – A Curious Booze Hound.

SAMSUNG CSC

Om man inte känner till att Stranger ligger på Kungstorget och att ingången ligger till höger om restaurangen Tranquilo så är risken stor att man bara går förbi och missar Göteborgs bästa cocktailbar. Här finns nämligen ingen reklam och inga stora tilldragande skyltar utanför utan endast en ganska anonym porttelefon med enkel märkning. Hittar man så här långt så är det bara att ringa på och hoppas på att få komma in. Spänningen stiger, vad finns där bakom?

Som tur är så var det inga problem för oss att komma in. Baren hade nyligen öppnat för kvällen och det var lugnt och inte så mycket gäster ännu. Annat blir det senare på kvällen då de flesta brukar ramla in. Särskilt under timmarna då bartendern Nath tränar på att blanda daiquiris med ögonbindel.

På många sätt påminner Stranger – The Spirits Bureau om de speakeasys som man hittar i New York. Jag hittar många liknande faktorer som stämmer in på en hemlig bar. Den osynliga ingången och porttelefonen som man måste ringa på är naturligtvis några av dessa. När man kommit innaför går man en liten trappa ner för att hamna bakom nästa dörr som lika gärna hade kunnat tillhöra ett källarförråd. Väl innanför finner man en fantastisk bardisk med snygga barstolar i mörkbrunt läder och en dämpad belysningen från glödlamporna i taket. Det känns som att göra ett besök i en lyxvariant av mancave.

Varje drink som blandas av de duktiga bartendrarna är ett hantverk. Även isen. Det är meningen att de ska ta tid att blanda då varje drink görs med omsorg. Så ha tålamod!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Corse Reviver no.2 SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSherry CobblerSAMSUNG CSCSidecarSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Det finns några saker som är bra att känna till före besöket så att man inte bryter mot någon utav husreglerna. Bäst att plugga på innan man går hemifrån för att slippa onödiga pinsamheter. Vissa av reglerna är helt klockrena och fantastiskt roliga.

Strangers House Rules 

  • The golden rules abides – Treat others how you would like to be treated, for those off you who don´t treat yourself very well, please continue reading.
  • When going outside please close the front door, we choose who’s allowed in – NOT YOU!
  • Do not bring anyone unless you would leave that person alone in your home. You are responsible for the behaviour of your guests.
  • No name-dropping at the bar or at the door, everybody knows somebody!
  • Keep the volume of your conversaiton at a reasonable level, please refrain from yelling and cursing!
  •  Tranquilo serves Mojitos we don’t!
  • Do not interrupt other guests, if you came to Stranger to hit on strangers you’re in the wrong place!
  • We reserve the right to ask for our table back one hour after the last drink ordered.
  • Please be patient our drinks are handcrafted
  • On drunkenness: We will refuse service to any guest who seems to have had too much to drink, NO QUESTION ASKED!

HITTA HIT-Kungstorget 14, Göteborg

En reaktion på “Stranger- En hemlig bar i Göteborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *