Fantasy Dinings smällkarameller 2016

follow-your-own-pathDå var det dags för att titta tillbaka på året och höjdpunkterna som har varit.

Det har varit en händelserik tid för oss och ett år där många drömmar gått i uppfyllelse. Med facit i hand inser jag att i princip allt jag drömde om vid samma tidpunkt för ett år sedan har slagit in. Jag är verkligen så tacksam för allt fint och fantastiskt som hänt oss.

Vi inledde året med att åka iväg på en långresa till Costa Rica. Sen gick det mesta av bara farten. Vi flyttade in i vår nya lägenhet i stan, vår son föddes och jag och Alex fick äntligen säga ja till varandra inför familj och närmaste vänner i Japandalen. En annan stor höjdpunkt under året var att vi fick en adward ”Best niched Travelblog”  på Travellinks Blogevent i Stockholm. Priset var en weekend till Belgrad.

Under året har vi haft stort fokus på att bo på annorlunda hotell och som vanligt har vi besökt flera roliga temarestauranger. Vi har rest inom Sverige och på kortare resor i Europa. Året avslutades med en julmarknadsresa till Hamburg i samarbete med NordicTB. Jag kan helt klart säga att det har varit det bästa året någonsin för oss!

sam_7184

Här är 2016- års höjdpunkter: Resor, högtider, utmärkelser och de mest minnesvärda hotell- och temarestaurangupplevelserna.

JANUARI

I januari drog jag och Alex iväg på en långresa till Costa Rica, som länge varit en drömdestination. Det blev en riktig äventyrsresa med fantastiska naturupplevelser och äventyr. Under en hel månad levde vi backpackerlivet i en miljö bland vulkaner, heta källor, djungel, mäktiga vattenfall, vackra stränder och ett exotiskt djurliv. Eftersom jag var gravid under resan blev det också mycket fokus på hälsa och yoga.

SAM_5596sam_5568Temarestauranger i januari: De häftigaste temarestaurangerna vi besökte den här månaden var Tree House Restaurant och Worfpho´s Restaurant i Monteverde.

sam_5363FEBRUARI

Större delen av februari backpackade vi runt i Costa Rica. Vi besökte bl.a Monteverde, La Fortuna, Tamarindo, Santa Theresa, Montezuma och Manuel Antonio.

sam_6805

Annorlunda hotellsvit: Costa verde Hotel  Home 727 

SAM_6875

Temarestauranger vi besökte: El Avion och El wagon & Las Iguanasvarldens-mest-annorlunda-restauranger

train-theme-restaurant

iguana-cafe-costa-rica

MARS

I mars gästbloggar vi på Gezi.com om annorlunda restauranger i Paris.

Vi är också veckans gäst på Freedom Travel.

SAMSUNG CSC

APRIL

Vi fick en adward ”Best niched travel blog” på Travellinks bloggevent och priset var en resa till Belgrad.

travellink-blogevent-2016

MAJ

Är listad på Halins reseblogg Resia som en av bloggarna som inspirerar.

JUNI

I juni flyttade vi till vår nya lägenhet i stan. Det var också en månad i väntans tider då det egentligen var tänkt att vår son skulle titta ut.

Annorlunda vandrarhem: Vi bodde en helg i primitiva Kolarbyn. Här lever man i en enkel kolarkoja utan elektricitet och rinnande vatten. En mysig och väldigt speciell upplevelse.

sam_7443

Vi fick också Lieberster Awards från Christine på 29grader.se

liebster-award-nomination-768x752-2-655x641

Inläggen om den Jane Austin-inspirerade picknickdagen Tjolöholmslott blir ett av de populäraste blogginlägg någonsin på Fantasy Dining. Vi blir till och med uppmärksammade av Blogg Kommentatorerna från Stureplan.sejane-austen-picknick-vid-slottet

JULI

I början av juli föddes vår son.

Annorlunda hotellsvit: Vi åkte också på en kortare resa i slutet av månaden och bodde i ett träd.

SAMSUNG CSC

”Vår sons första resa var till ett sagoslott i trädet”

SAMSUNG CSC

AGUSTI

I augusti vigdes jag och Alex inför familj och vänner i Japandalen. Vi hade en fantastisk fin bröllopsceremoni i Botaniska trädgården och en trevlig trädgårdsfest med japanskt tema efteråt. Våra familjer och våra närmaste vänner var på plats.
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SEPTEMBER

I september var det äntligen dags att resa till Belgrad. En stad som genast stal mitt hjärta och snabbt blev vår nya favoritstad i Europa.SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCTemarestauranger : Coolaste temarestaurangen i Belgrad var den galna restaurangen Lorenzo & KakalambaSAMSUNG CSC

OKTOBER

Annorlunda hotellsvit: I oktober bodde vi en natt i Sala Silvergruva, 155 meter under jorden. Helt klart årets mest annorlunda upplevelse.

Vi blir intervjuade av Svenska Resebloggar.

Vi finns med bland resebloggar som inspirerar på Discovering the Planet.

SAMSUNG CSC

fantasy-dining-pa-riktigt-683x1024

Jag deltog också som ”Instawalker” för Hamburg on Tour när de var i Göteborg.

SAMSUNG CSC

NOVEMBER

Jag reste på bloggresa till Hamburg i samarbete med Hamburg Turism och NordicTB.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Annorlunda barer: 5 annorlunda barer i Hamburg.

Annorlunda hotell: 25Hours Hotel i HafenCity. Coolt hotell med ett sjömanstema.

SAMSUNG CSC

DECEMBER

Deltog i Nordic Travelblog Event i Stockholm. Firade jul hemma i Göteborg med familj.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCAnnorlunda hotell: I Stockholm bodde jag Hotel With Urban Deli som är ett modernt ”underground ”hotell.

SAMSUNG CSC

Man kan säga att varje månad det här året har varit ett fantastiskt äventyr.

Nu är det snart dags att ta farväl av 2016 och att välkomna det nya året. Jag hoppas att 2017 blir ett lika fantastiskt år fullt med resor, kärlek och äventyr. Vi börjar året med en resa till Berlin.

23 thoughts on “Fantasy Dinings smällkarameller 2016

 1. Ja det har hänt en hel del detta året 😉 tack!! Han heter E och han är så fin. Vi har nog tänkt att hålla honom borta från bloggen om det inte är så att vi åker på en riktig barn- och familjeresa. Det är egentligen mest för att jag vill att bloggen ska vara som den alltid har varit och behålla den nisch som den har. Gott nytt år 🙂

  • Okej. Vad roligt och viket fint namn! Såklart är han fin, med såna fina föräldrar som han har. <3
   Jag hoppas att ni åker på en sån resa så att vi får se lilla Elvin, men vi läsare respekterar era val såklart. Jag tycker ju att det skulle bli ännu bättre om ni väljer att visa mer av er privata liv (så att vi lär känna er bättre) än bara dining, så det är mitt önskemål. 😀

   Gott nytt år på dig och din lilla familj. Jag ser fram emot nästa år med fantasydining.com =))

   • Åh tack så jättemycket för väldigt fina ord! <3 Jag är säker på att att en sådan resa kommer att dyka upp under året och jag ska försöka att mixa lite under året och inta bara skriva om restauranger. Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Ha nu en riktigt bra nyår, Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *