Gnezdo- Ekologisk restaurang i Savamala

SAMSUNG CSCGnezdo är en ekologisk restaurang som ligger i mitten av trappan som leder från Karadjordjeva Street till Kosancicev venac. Samma trappa där vi även hittade Jazz Basta.

Det speciella med den här restaurangen är att man satsat helhjärtat på ekologiska råvaror och att den har en mycket intressant placering inuti det ruffiga huset vid graffititrappan. Restaurangen har blivit ett populärt ställe bland stadens vegetarianer och veganer.  För att komma till restaurangen går man in i byggnaden som är i full gång med att renoveras. Det känns lite som att vi kommit fel först när vi går förbi byggarbetarna i trappan, men vi följer graffitifåglarna som kvittrar och visar oss vägen på väggen.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVi följer fåglarnas kvitter som leder till dörren till en lägenhet där restaurangen Gnezdo håller till.

SAMSUNG CSCI en unik genomtänkt miljö kan man njuta av vegetariska varmrätter, soppor, sallader och smörgåsar. Menyn förändras ständigt och rättar sig efter tillgång och säsong av råvaror. Det ekologisk utbudet av mat & dryck kommer från flera olika utvalda gårdar från den serbiska landsbygden. Förutom att upptäcka en värld av ekologiskt kan man också komma hit för att njuta av tonerna till sofistikerad jazz och soul.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCRunt om hela Belgrad, men särskilt här i Savamala hittar man graffiti med veganska budskap. Just den här typen av graffiti är väldigt vanlig och i närheten av restaurangen finner vi flera av den här typen. Grisar, kossor och kycklingar med budskap som friend not bacon, my tits my milk och så vidare. I nästa blogginlägg kommer jag skriva mer om den coola graffitin i Savamala.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCHITTA HIT: Male stepenice 1a ,11000, Belgrade

En reaktion på “Gnezdo- Ekologisk restaurang i Savamala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *