Grill Grotesque- En restaurang med en kunglig & mystisk kuriosa

SAMSUNG CSCGrill Grotesque är en elegant restaurang med perfekt läge på Linnégatan i Göteborg. Lyxigt inredd med blå sammetsmöbler, tunga gardiner och stora gnistrande kristallampor i taket. Det är en en miljö som är hämtad från ett kungligt slott. Det intressanta är att sägnen säger att självaste kung Oscar den andre skall ha ägt fastigheten en gång i tiden och skall ha använt den flitigt som sitt hemliga kärleksnäste.

Restaurangen har en spännande och lite märklig kuriosa. Enligt rykten skall svarta droskor stannat på denna adress och släppt av kungligheten själv i sällskap med vackra damer som diskret försvunnit in genom porten. Vad som hände i denna fastighet går bara att spekulera om. Ytterligare ett mysterium var den lilla skylten utanför kungens kärleksnäste där det stod Rederiet för ångfartyget Sofia. Då det aldrig funnits ett ångfartyg vid den här tidpunkten vid detta namn, fann man detta minst sagt märkligt. Däremot hette kungens fru Sofia och det hela verkade mer eller mindre bara vara ett groteskt skämt. Något som många inte såg med blinda ögon med. Fastighetsägaren mitt emot kungens kärleksnäste var en av dem och lät därför dekorera sin husfasad med två groteska ansikten som därefter ständigt stirrade in i kungens kärleksnäste som en påminnelse över hur grotesk han var.

Dessa ansikten skall på sätt och vis fortfarande finnas kvar som ett minne på fastigheten mitt emot och ja tittar man riktigt noga så ser man dem. Kanske stirrar de fortfarande in i fastigheten mitt emot och dömer bar och middagsgäster som vågar sig dit. Bästa att vara försiktig.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Visst blir det lite svårt att inte tänka på den här mystiska historien bakom restaurangen när man sitter i baren och smuttar på sin old fashioned. Fantasin fortsätter spinna och man kan nästan känna sig lite iakttagen. Det är lite extra kul med en restaurang som inte bara serverar delikat mat och dryck utan också bjuder på en gnutta mystik i vardagen.

SAMSUNG CSCHITTA HIT: Linnégatan 11.413 04 Göteborg

En reaktion på “Grill Grotesque- En restaurang med en kunglig & mystisk kuriosa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *