Höstutflykt till Läckö slott

Det var en kall och lite kylig dag då vi bestämde oss för att trotsa vädret och stanna till vid Läckö slott.

Vi hade spenderat helgen på mysiga Bäverli Hills stughotell strax utanför Lidköping och vi passerade Läckö slott på bilfärden hem. Trots det kalla vädret och en irriterande förkylning på gång bestämde vi oss för att ta en promenad upp till slottet.

Läckö slott ligger på en klippa vid Vänern. Läget är oerhört vackert och lockar besökare från hela världen. Allra vackrast är det att besöka slottet under sommarmånaderna.

Jag kan aldrig riktigt få nog av slottsmiljöer och vackra slottsträdgårdar. Det är något väldigt speciellt med dessa anrika miljöer.

Många delar av slottet visade sig tyvärr vara stängda så här års, men den fina örtträdgården var fortfarande öppen för allmänheten. En riktigt vacker höstträdgård som sprakade av höstens alla färger. I lilla slottsträdgården odlas det örter och grönsaker. Allt är ekologiskt och det som är ätbart bärs ner i köket och hamnar sedan på tallriken i restaurangen. Vi bestämde oss för att satsa på att komma hit en heldag nästa sommar. Då tar vi helhetsupplevelsen med guidad tur inne på slottet och ett restaurangbesök efteråt. Det ser jag redan fram emot.

”Slottsmiljöer är det  perfekta stället att leka kurragömma på. I ett slott finns det alltid fullt med hemliga gömställen och dolda rum”.

Läckö slott håller öppet på helgerna i april och oktober samt perioden mellan 1 maj – 30 september. HITTA HIT:  Läckö slott531 99 Lidköping

Har ni varit här? Vilka andra slott i Sverige bör man inte missa? Har ni någon favorit?

8 reaktion på “Höstutflykt till Läckö slott

  1. Jag vill tipsa om Skokloster slott, då borde ni gå guidad visning det finns så mycket att veta. Det heter Skokloster slott men det är Sveriges enda privatägda palats, och det ägs av En som heter Von Essen och man brukar ofta se honom där vid slottet men han bor inte på slottet:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *