Jane Austen dag i Slottsmiljö

SAMSUNG CSC Detta är mitt sista inlägg från dagen på slottet i Jane Austen miljö. Efter picknicken och invigningen av rosengården gick vi omkring i Tjolöholms vackra slottsmiljöer och lavendelträdgårdar.

Den här sommaren råder det Jane Austen feber på slottet och den som missade helgens festligheter kan ändå fotfarande komma hit för att se Jane Austen utställningen som visas hela sommaren. Här får man se kostymer från flera av de mest populära filmatiseringarna av Stolthet och fördom och Förnuft och känslaDräkterna som visas upp i slottsmiljön har burits av skådespelare som Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth och Kate Winslet.

Det serveras också en Jane Austen sommarbuffé  i stor stugan där smaker och rätter är inspirerade av det tidiga 1800-talet.
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vacker lila lavendel så långt ögat kan nå.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC Vi fick också vara med om en ”regency-parad” och en kostymtävling där den bäst klädda vann biljetter till en lyxig after noon tea på slottet. Inte klokt vad många som gjort sig fina och klätt upp sig inför dagen. Även jag blev tillfrågad om jag ville delta i tävlingen men jag tyckte att jag var alldeles för dåligt klädd för att delta. Visst hade jag ansträngt mig lite men inte som som dom andra. Det var roligare att titta på..
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCDet kan inte varit lätt för juryn att välja en vinnare när alla var så fina. Mina personliga favoriter var de tre unga damerna i pastelliga sidenklänningar och stora skärmhattar. Så charmiga!SAMSUNG CSCSist men inte mist fick vi se när det Jane Asten inspirerade brudparet säga ja till varandra på paradgräsmattan inför släkt, vänner och publik. Ett riktigt sagobröllop.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

5 reaktion på “Jane Austen dag i Slottsmiljö

  1. Det var en helt otrolig känsla att få vara med denna dag.Dock var besvikelsen stor när kläder och div assessorer beställda från Asien ej kom förrän i går onsdag(29/6) nästan en månad försenad. I all hast fick mor min och jag sy för glatta livet för att få fixa outfiten så gott vi kunde.
    Men det var SÅååå roligt oavsett och det är inte själva ”vinnandet” som gör en sådan här upplevelsernas-dag, utan att få vara i den vackra miljön och se som ni skrivit här, att det var så otroligt många som kämpat på och backat dryga 200 år i tiden!Å vår vän som var iklädd en del som vi tillverkades i vår Jane Austen-Workshop (haha…) här hemma hos mig och sambon, med ett febrilt fixande kvällen inna dagen D, kammade ju dock hem tredje priset!

    • Det var verkligen en jättefin dag! Jättekul att titta på alla vackra kläder och springa runt och fota. Synd att jag inte fick lite bättre foton på dig. Tråkigt att dina saker inte hann komma (jag förstår besvikelsen) men grattis till 3é platsen. Om liknande event kommer på slottet eller någon annanstans får du gärna maila mig eller kommentera här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *