Liebster Awards

liebster-award-nomination-768x752-2-655x641Förra veckan fick Fantasy Dining först vara med i ett blogginlägg om resebloggar som inspirerar på Hallins Resebloggar och strax efter det fick jag Liebster awards från Christine som driver bloggen 29 grader. Man blir lite extra glad när man blir uppmärksammad av andra duktiga resebloggare som man själv följer.

Idén med Liebster awards är att upptäcka nya bloggar och att svara på 11 frågor. Sedan skriver man 11 nya frågor och nominera 5 andra resebloggar som man tycker förtjänar en awards. Här kommer mina svar på frågorna.

1. Hur reser du helst (charter, backpacking, bilsemester o.s.v.) och varför? Efter att ha provar på alla möjliga varianter av resande får jag nog säga att jag helst flyger reguljärt och bokar hotell och allt annat på egen hand. Det behöver inte vara superlyxigt men resan ska vara bekväm. Jag reser helst till lite större städer på min semester där utbudet av nöjen, restauranger och sevärdheter är stort. Visst är det skönt med sol och bad men jag är verkligen ingen strandmänniska har jag kommit fram till.

Alice-in-Magic-world2. Nämn en upplevelse du vill att fler ska se, besöka, testa eller ”utsätta sig för”?Eftersom jag älskar temarestauranger så tycker jag ju självklart att fler borde passa på att besöka lite mer ovanliga restauranger ute i världen. Gärna dom riktigt tokiga restaurangerna som finns i Asien.

SAM_1665

3. Vilken är din favorit-resebild? Vart och när är den tagen? Och varför gillar du den? Tycker att vi tog många fina foton på Costa Rica nu på senaste resan och ett favorit foto är på en sengångare som vi verkligen fick kämpa för att få en bra bild på.

 

4. Vilka tre länder har den godaste maten?Jag älskar det japanska och thailändska köket och är också väldigt förtjust i den italienska maten.

 

5. Har du någon gång gjort bort dig kulturellt? Det är jag helt säker på att jag gjort flera gången, men utan att veta om det..

 

6. Vad är det värsta du varit med om under en resa?Jag blev riktigt sjuk när jag var på Bali för ett antal år sedan. Det var lite obehagligt eftersom jag reste alldeles ensam och bodde lite avsides i en liten ort i djungeln.

 

7. Vilket är ditt finaste reseminne/ögonblick? Det kanske inte är det finaste minnet men definitivt ett av de mest minnesvärda ögonblicken och det var när min stora idol Sarah Jessica Parker gick förbi mig på en gata i West Village i New York. Tog en stund att återhämta sig och fatta vad som hade hänt.

8. Vad är det konstigaste du ätit utomlands? Jag har ätit väldigt mycket konstigt utomlands framför allt på temarestauranger. Men min ”Brain Cake” på Capcom bar i Tokyo tar nog priset.

9. Har du under någon resa utmanat dig själv? (Tex gjort något du kanske inte vågat). Det kändes som jag utmanade mig själv rejält när vi beställde in blåsfisk i Japan. Egentligen vågade jag inte smaka men gjorde det i alla fall. Hela kvällen var jag lite orolig att hjärtat skulle stanna eller nått annat hemskt!

 

10. Om du hade obegränsat med pengar, hur skulle det förändra ditt sätt att resa?Jag skulle resa mer och vara borta längre. Jag skulle också dela med mig mer av mina pengar till behövande på plats.

 

11. Vad kan du inte resa utan? (Bortsett från pass och pengar). Jag kan absolut inte resa utan kamera.

De fem nya bloggar som jag nominerar är bloggar jag ofta hämtar inspiration från och tycker är väldigt bra. Har någon redan fått en awards från någon annan så får ni bara bli glada för äran.

  • Tokyoyo – Kan allt om Japan och sushi.
  • Fifty by 30 Emelies mål är att besöka 50 länder innan hon fyllt 30.
  • Travel on a cloud– Anna låter oss sväva iväg på ett moln ut i vida världen.
  • Ladies Abroud– Mor och dotters reseberättelser, restips och resefotografier.
  • Discovering the planet– Daniela har ett brinnande intresse för vår värld, resande, fotografi, och allt runt hörnet. Med stor fokus på bilden skriver hon om sina resor.

Här kommer dom 11 nya frågorna.

1.Hur reser du helst (charter, backpacking, bilsemester o.s.v.) och varför?
2. Nämn en upplevelse du vill att fler ska se, besöka, testa eller ”utsätta sig för”?
3. Vilken är din favorit restaurang i världen? Vad var det för speciellt med just den?
4. Vilka tre länder har den godaste maten?
5. Har du någon gång gjort bort dig kulturellt?
6. Vad är det värsta du varit med om under en resa?
7. Om du bara fick resa till ett land, vilket skulle du välja då?
8. Vad är det konstigaste du ätit utomlands?
9. Har du under någon resa utmanat dig själv? (Tex gjort något du kanske inte vågat) 10.Vilket är ditt smultronställe i Sverige?
11. Vad kan du inte resa utan? (Bortsett från pass och pengar)

6 thoughts on “Liebster Awards

  1. Grattis till awarden! Den är du verkligen värd med dina inspirerande tips. Kul att läsa dina svar. Jag är väldigt imponerad av att du åt blåsfisk!

    Sen måste jag säga tusen tack för att du gav en award till MIG! Jag har inte hunnit ta tag i att svara än (fullastad med jobb) men återkommer så snart som möjligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *