Matka Nordic Travel Fair- Norra Europas största resemässa i Helsingfors

I onsdags morse tog jag tåget upp till Stockholm för att resa vidare till Helsingfors med Silja Line. Vi var ett gäng på ungefär hundra inbjudna gäster som åkte över för att besöka norra Europas största resemässa, Matka- Nordic Travel Fair. Ombord på båten fanns bloggare, journalister och representanter från resebranschen. 

Under kvällen på Silja Symphony fick vi avnjuta en trerätters middag, mingla och networka. Det var en väldigt trevlig middag och till bords hade jag bl.a Petra från Pellas inspiration och Johanna från johannaelisabet. Resan ledde till många trevliga möten och nya kontakter. Detta är en av anledningarna till att det är så roligt att följa med på sådana här resor.

 

Matka – Nordic Travel Fair

Matka-mässan i Helsingfors är Norra Europas största resemässa med sammanlagt 1000 utställare från 80 olika länder. Dagen innan mässan slår upp portarna för allmänhet besöks mässan av representanter från resebranschen, arrangörer, journalister och bloggare. En perfekt plats att samla reseinspiration, provsmaka på exotisk mat och dryck samt med lite tur få till nya spännande samarbeten.

Matka – Nordic Travel Fair håller på mellan den 19-21 Jan 2018 och går av stapeln varje år.

Jag ägnade min dag på Matka åt att prata med researrangörer och skapa nya kontakter. Det blev även provsmakning på mat och viner från bl. a Pink Island och Chile.

Jag fastnade extra länge i Rumäniens monter där jag pratade om Transylvanien och greve Dracula med Explore Romania. En destination som länge stått med på min bucketlist.

Det fanns många exotiska resemålsarrangörer på plats med spännande destinationer som Madagaskar, Karnataka och Sydkorea.

Jag blev lite extra intresserad av ett resmål som inte ligger så långt bort. Nämligen en till Mumintrollen i Moomin World som ligger i Nådedalen. En sådan resa skulle passa perfekt för vår nisch. Dessutom älskar jag mumintroll.

Ombord på Silja Line

Jag tillbringade två kvällar ombord på Silja Symfhony där jag hade en trevlig hytt med havsutsikt. Ombord på färjan fanns det tid för shopping, barhäng, mingel och mat.

Första kvällen serverades en specialkomponerad trerätters middag som bestod av en krämig svampsoppa till förrätt och majskyckling med grillade grönsaker och risotto till huvudrätt. Till dessert blev det en kolakräm med kanderade blommor på toppen.

Under hemresan testade jag båtens egen sushirestaurang Sushi & Co som jag hört ska ha bli utnämnd till Helsingfors bästa sushirestaurang. Mycket riktigt serverades det väldigt bra sushi här. En sådan där trevlig överraskning som känns extra otippad på en båt.

Silja Symphony mat förvånar och imponerar. Det känns som att det är generellt hög klass på maten i de flera olika restaurangerna som det går att välja bland.

Naturligtvis träffade jag också på ett och annat mumintroll. Vad är en resa till Finland utan Mumins?

Den här resan arrangerades av Finesse Promotions i samarbete med Silja Line.

15 reaktion på “Matka Nordic Travel Fair- Norra Europas största resemässa i Helsingfors

 1. Oh vilket kul event! Vi hade egentligen tänkt att hälsa på dracula i påsk, men nu blev det tokyo istället så skräcknatten på slottet får vänta lite haha.

  Bra tips där om sushin på båten. Ska definitivt testas nästa gång!

  • Ja, det var riktigt trevligt. Gillar Helsingfors, nästa gång känner jag dock att jag måste stanna lite längre så jag hinner se staden. Du kommer få det toppen i Tokyo. Dracula har säkert inget emot att vänta 😉

 2. Jag har varit väldigt dålig på att läsa blogginlägg under hela förra veckan men så såg jag en länk till det här inlägget på Facebook (tror jag iaf) och klickade in just för att det handlade om MATKA som jag precis besökt. Och jag är såå glad att jag läste det för jag åkte hem med samma båt i lördags. Hade funderat på att försöka äta bra innan båtresan och skippa kvällsmat pga att det ofta blir så dyrt. Men så läste jag det du skrev om Sushi & Co och kände att jag var tvungen att testa eftersom du skrev att det var bra! Och det var SÅÅ gott! Så stort tack för det tipset! 😉

 3. Kul att ses och tack för trevigt sällskap. Det var kul att hänga med dig:-) Hoppas vi får till en date när jag kommer till Göteborg nästa gång!
  Kram/Petra

  Ps) Det blev fiskgryta till middag men jag skall definitivt testa ditt tips gällande laxen….
  Hoppas det gick bra på jobbet första arbetsdagen:-)

 4. Tack för en jättefin rapportering från den stora resemässan och resorna dit och hem. Jättefina foton! Jag var också inbokad, men bokade av. Spanien lockade just nu lite mer.
  Resemässor är roliga och intressant med nya kontakter och att träffa vänner.
  Förstår att det blev en bra resa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *