Miss Kô, Paris

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE & INREDNING: Miss Kô är en mystisk tatuerad kvinna som ingen egentligen har sett. Ändå har hon en kuslig närvaro inne på stället. Kanske var det till och med hon som en gång som liten flicka föll ner i kaninhålet och hamnade i underlandet. Miss Kô är fri för egen tolkning och man behöver varken ett champagne-rus eller en hutt av absint för att kunna fantisera om resten. Men en sak är säker Miss KÔ är lika bra på att skapa hallucinationer som hon är på att skapa välbehag för kropp och själ.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVårat besök börjar med att vi blir placerade vid den långa bardisken där nyhetskanaler från olika delar av Asien spelas upp under våra tallrikar. Då och då svischar en digital drake genom den långa bordskivan. Bara detta är ju enastående för förstagångs besökaren. Nästa överraskning är dom små presenterna från Miss KÔ själv som ligger på våra tallrikar. Jag fick en liten söt Rilkuma-penna och Alex fick en liten Kokeshidocka i miniformat.  SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Tallrikarna är ju också nått att nämna, för dom är verkligen nått extra!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCPå ena sidan så har vi då den här ultramoderna del av restaurangen. Hur ser då resten ut? Borden mitt emot oss där vi sitter är av de mer låga slaget och påminner om en matmarknad i en asiatisk storstad. Röda paraplyer pryder taket och skapar en ombonad mysig miljö. Miss KÔ har alltså också förmågan att förflytta sina besökare till en annan plats. Sen har vi dom annorlunda målningarna och figurerna på väggarna och i baren. Vad försöker dom säga oss egentligen? Låt oss då inte heller glömma den stora lysande tekannan som sitter i taket längst in i restaurangen. Betyder det att miss KÔ själv kanske då och då befinner sig i ett champagne-rus? Svårt att säga men om Alice hade varit från Asien så kanske det är så här Underlandet verkligen hade sett ut!

SAMSUNG CSCEn Asiatisk matmarknad mitt inne i Paris. SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCMAT & DRYCK: Det var länge sedan ett restaurangbesök var så här exotiskt och färgsprakande. Miss KÔ tar hand om alla våra sinnen på bästa tänkbara sätt. Fördrinkarna var helt magiska. Vi testade en Pepper Ninja och en Swimming Kô.

Till huvudrätt valde jag en Biff Tatiki som bestod av skivad biff med färsk shitake, teriakisås och endamepurée.SAMSUNG CSC

Alex tog en Bo Bun Chic som bestod av kyckling, nudlar och vegetariska vårrullar.SAMSUNG CSCGodare en så här blir det nog inte! Vi var helnöjda med både mat och dryck.

SAMSUNG CSCEfter maten tog vi varsin drink till för att dom var så grymt goda. Denna gången blev det en Ginger sour och en Jah may kai.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSCVi hade en helt fantastik kväll och min magkänsla om att Miss Kô var en restaurang för mig visade sig stämma väldigt bra.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCHITTA HIT:51 Avenue George V, 75008 Paris, Frankrike

6 thoughts on “Miss Kô, Paris

  1. Pingback: Resebloggarnas egna favoritinlägg och deras mest lästa... - Discovering The Planet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.