Musseltorsdag på Doktor Glas, Göteborg

SAMSUNG CSCI förrgår var det Musseltorsdag på Doktor Glas. Visst låter det både trevligt och gott? Vad ska man annars göra en regnig torsdagskväll i Göteborg. 

Doktor Glas som ligger i Linné, Göteborgs trevligaste område (numera också mitt hemkvarter) välkomnar alla livsnjutare och vardagsallergiker till sin mottagning och vardagsrum. Här inne på mottagningen får alla receptet på en lyckad kväll utskrivet och det är faktiskt bara att välja just det recept som passar bäst för kvällen. Recepten finner man i den bruna läderbok som anländer till ditt bord vid ankomst.

SAMSUNG CSCPå mottagningen finner man diverse läkarföremål som en upphängd läkarrock ett stetoskop en läkarväska och en syntest tavla. Det är också en varm och mysig mottagning med bruna läderfåtöljer, skinnplädar, brasa och med en fullutrustad bar som både släcker törsten och kan värma din strupe.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCI  Doktor Glas bruna bok finner man alla recept man behöver för kvällen. Fokus ligger på att må riktigt, riktigt bra. Du kan ordinera dig själv eller låta någon annan göra det åt dig.SAMSUNG CSCFör mig blir det ordinerat musslor och alkoholfri öl. Musslor serveras varje torsdag på Doktor Glas och eftersom det är mycket populärt är det bäst att boka både bord och musslor i förväg. Man kan välja mellan tryffelmusslor som serveras med tryffelsmaksatt rosévin, grädde, schalottenlök och örter eller Moules Marinéres som serveras med vitt vin, vitlök, buljong, persilja, pommes och aioli.

Musseltorsdag kostar 165 kr och då får man 1/2 kg musslor i en kastrull med tillbehör.
SAMSUNG CSCFör mitt sällskap blev det en krämig fisk & hummer soppa som serverades med chiliolja och parmesan chips. Avnjöts med ett utsökt glas Chablis.SAMSUNG CSCDoktor Glas vardags rum en trappa upp är minst lika trevlig som mottagningen. Passar utmärkt för middagsgästerna.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITTA HIT: Doktor Glas, Linnégatan 56, Göteborg

6 reaktion på “Musseltorsdag på Doktor Glas, Göteborg

    • Jag älskar ju ställen som har någon form av tema oavsett om det är mycket eller lite. Bara det sticker ut lite grann så blir det genast roligare. Sen är det ju viktigt att även maten smakar gott förstås!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *