Nordic Travel Blog Summer party

I fredags tog jag tåget upp till Stockholm för att vara med på sommarens roligaste event för oss resebloggare. Nordic Travel Blog Summer party arrangerades av Travel & Lifestyle Nordic och höll till på Sheraton Hotel.

Kvällen började med mingel med de andra resebloggarna som var på plats. Efter att vi skålat med bubbel blev vi indelade i olika lag och fick gå ut på stan och utföra olika typer av pinsamma (men roliga) uppdrag som naturligtvis skulle filmas och läggas ut på Instagram. Eventets tema var ju den här gången video. Uppdragen kunde vara allt från att vi skulle sjunga och dansa till små grodorna runt en lyktstolpe till att sjunga ”The McDonalds song” inne på Burger King. Jag hamnade i samma lag som Linda från Resa medvetet samt Nette och Anton från Kardemumma gumman. Jag kan erkänna att många av de här grejerna var långt utanför min comfort zone. I vilket fall så hade vi väldigt roligt och vinsten var en riktig stjärnvinst – alla i det vinnande laget kommer att bli bjudna till Schweiz och flygas dit i businessklass. Det var också den schweiziska turistbyrån i Sverige som var huvudsponsorer för eventet. Aldrig förr har jag blivit så besviken över att komma tvåa. Med en sån vinst i potten kan man inte bli annat. Men grattis till vinnarlaget. Ni var grymma!

Under kvällen fick vi lyssna på flera föreläsare samt njuta av en härlig buffé, schweizisk ost och schweiziskt vin.

Rosita inspirerade oss att vilja åka på kryssning med Royal Caribbean Cruises. Ja, tack, vilken drömresa. Hon berättade också om hur hon genom sin blogg Rosita reser fick drömjobbet.

En annan av föreläsarna var Youtubestjärnan Daniel Goz som började lägga ut filmer från sina flygresor när han var 12 år. Han reser runt hela världen och hans videoklipp har ca 27 miljoner visningar. Spännande att lyssna på hans fina tips och råd.

Sist ut av föreläsarna var ingen mindre än Peter från Freedomtravel som kom upp på scenen i peruk och talade om ny digital teknik och vad den kan innebära för oss Influencers. Ett lättsamt och roligt avslut.

Det var en mycket trevlig och lyckad kväll. Det är alltid lika roligt att träffa alla resebloggare igen. Tyvärr går ju tiden så fort så man hinner inte med att prata med alla. Vi hade väldigt trevligt vid vårt bord och jag fick chansen att prata lite mer med Anna från New York- My Bite of the Big Apple och Lina från Liniz Travel. Det blev mycket reseprat vid bordet. Allt från att resa med barn till att åka på tjejweekend till New York. Jag håller tummarna Anna!

Kvällen avslutades med prisutdelning. Några av vinnarna den här gången var Traveler’s Edition, Livet från den ljusa sidan, Veera Bianca, Liniz Travel, Northbound JourneysEarth Wanderess och Norrskenet. Grattis till alla. Jag kommer ihåg hur glad jag själv blev när jag fick gå upp på scen och ta emot pris förra året.

Sista bilden är från den galna tävlingen ute på stan, lag nummer 6. Fotot är lånad från kardemummagumman.se

16 thoughts on “Nordic Travel Blog Summer party

 1. Tack för gratulationen av pris, känns otroligt stort 🙂 Vad vann du pris för förra året? är ny i resebloggsbranschen så jag jobbar för fullt med att få koll på alla människor och deras respektive bloggar / nischer – inte ett lätt jobb, vilket härligt nätverk vi är med otroligt mycket folk!

  Får jag kanske be dig att ändra länken från Rowan Tree till Northbound Journeys då det är min blogg med fokus på just resande? 🙂

  • Hej! Ja det är kul att vi är så många ;). Hoppas vi hinner prata lite mer nästa gång. Jag vann priset ” Best niched travelblog” på eventet som var i april på Sheraton. Inte lätt hålla koll på alla. Min blogg handlar mycket om att besöka temarestauranger, extrem hotell och besöka annorlunda platser. Var lite osäker på vem som vann vad. Northbound Journeys länk ska vara med nu. 🙂

 2. Tack för en fin rapport! Jag var med er i tankarna, men är kvar i Spanien.
  Känne igen några av personerna på bilderna och inte minst Anna. Förstår att det blev en väldigt lyckad kväll på alla sätt. Men vid nästa event sk ajag hålla mig hemma.
  Ha det bra!

  • Håller verkligen med:) Trots att vi inte setts innan så kändes det som att vi redan kände varandra ändå. Det blir kanske så när man följt varandra i så många år som vi har 🙂

 3. Vilken fantastiskt bra sammanfattning av kvällen, både i ord och bild. Det var SÅ roligt att träffa dig och att vi fick tillfälle att prata mera denna gång. Ser fram emot många fler kommande träffar, såväl på event som privat och på resor. 🙂

  Ja, så snopet det var att snubbla på målsnöret till den otroliga vinsten i lagtävlingen. Jag trodde ju att mitt lag skulle vinna, haha. Men strongt att vi genomförde det hela fast det var utanför bådas comfort zone.

  Jag håller tummarna för New York. 🙂 Vi skulle få det helt fantastiskt.

  Kram

 4. Tack Anna, verkligen jättekul att träffa dig och hade varit så himla kul att resa med dig:) Jag tycker vi var superduktiga och borde nästan ha fått ett pris bara för ”att” haha..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.