PomPom- Göteborgs första Cideria

SAMSUNG CSCNyöppnade PomPom har slagit upp sina dörrar på Andra Långgatan och öppnat upp för en helt ny värld. En värld av cider. Detta är nämligen Göteborgs allra första Cideria.

Så fort vi fick höra talas om den nyöppnade Ciderian PomPom blev vi jättenyfikna. En Cidera låter verkligen som nått nytt och fräscht. Detta känns så otroligt rätt i tiden och en omväxling bland alla barer som satsat på hantverksöl i alla dess former. En cideria är precis vad vår stad har saknat och behöver. Bakom succén ligger Sebastian Kapocs och gänget bakom populära Dubbel Dubbel och Folk.

SAMSUNG CSCDet finns ett 50 tal cidersorter att välja bland och de flesta serveras i glas från stora ciderflaskor bakom baren. Det är verkligen skillnad på cider och cider. På PomPom serveras så mycket mer än bara en vanlig cider på flaska som mer eller mindre smakar läsk. Här dricker man ”fin”cider på samma sätt som man njuter av ett fint glas vin.

I köket har man satsat på det baskiska köket med rätter som grillade havskräftor och camembert pizza. Ska testas vid ett annat tillfälle garanterat.

SAMSUNG CSCimageVi började med att testa ett glas Ecusson Cidre Brut ifrån Normandie för 59 kr/glas. Nyanserad smak med viss sötma. Passar till fisk, ljust kött och vitmögelostar.

SAMSUNG CSCEtt alkoholfritt alternativ i glaset var Pommette Rhuys. En läcker mousserande äpple cider från Nederländerna 45 kr/glas

SAMSUNG CSCVi avslutade med att Sidre Bru Tendre en krispigt halvtorr cider från Normandie 69kr/glasSAMSUNG CSCDet var en kul och uppfriskande upplevelse att sitta i ciderbaren och provsmaka cider. PomPom kommer definitivt få många fler besök från oss.

HITTA HIT: Andra Långgatan 27, Göteborg

En reaktion på “PomPom- Göteborgs första Cideria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *