Resebloggarnas favoritrestauranger del 2

Capcom-Bar-TokyoNu kommer andra delen av resebloggarnas favoritrestauranger. Missade ni att läsa den första delen så hittar ni den här.

I del nummer två är det ett nytt gäng resebloggare som tipsar om sina favoriter runt om i världen och den här gången får vi följa med till bl.a Koh Lanta, Dubai, Bali och New York. Precis som förra gången är alla dessa restauranger så otroligt inspirerande att läsa om och man vill inget hellre än att boka en jorden runt biljett och besöka dem alla. Det är också så roligt att variationen av restauranger har varit så stor både i detta och i det tidigare inlägget. Kul att vi resebloggare är så lika men ändå så olika.

 

RESFREDAG

Annika driver resfredag.se resebloggen där drömmar blir verklighet. Här finner man inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn dit hon reser både med familj och ibland utan. Hennes favoritrestaurang är Yang garden restaurant på Koh Lanta som ligger inbäddad bland vajande palmer och snårig djungel. Yang garden har dessutom ett rykte om sig att vara Koh Lantas bästa restaurang. Här kan ni läsa om besöket.

yang1

Foto:resfredag.se

COME FLY WITH ME

Towes reseblogg comeflywithme.se fungerar som en dagbok för henne själv och som en guidebok för oss andra. Hennes favoritrestaurang Toku finner man i Dubai och där serverar dom den mest fantastiska japanska maten. Se hennes smarriga matbilder och läs om besöket här.

image

Foto: comeflywithme.se

LINIZ TRAVEL & LIFESTYLE

Lina bloggar om hennes och familjens äventyr ut i vida världen på Liniztravel.com. Hennes bästa smakupplevelse upplevde hon i RigaOlive Oil Trading.  Den här italienska restaurangen finner man inne i mysiga gamla stan. Här kan ni läsa om besöket.


img_2087

Foto: liniztravel.com

PEOPLE IN THE STREET

Eva driver peopleinthestreet.se där hon ger inspiration och tips på härliga upplevelser. Kameran är alltid med var hon än befinner sig. Eva berättar att hon egentligen inte är en ”köttmänniska”, men när hon får en riktigt god köttbit (eller varför inte en råbiff) så är det inte så tokigt. Hennes bästa köttbit åt hon på den argentinska restaurangen Evita Perón i Köpenhamn. Läs om hennes besök här.

image

Foto: peopleinthestreet.se

NEW YORK MY BITE OF THE BIG APPLE

Anna driver New York-bloggen newyorkmybite.com där hon med stor passion och kärlek guidar sina läsare genom staden. En blogg som passar alla som älskar New York eller drömmer om att resa dit. Anna tyckte att det nästan var omöjligt att bara välja en favoritrestaurang, men till slut så valde hon EN av sina favoriter. Det blev ett café, nämligen B Cup Café som ligger i Alphabet Village, i New York. Här serverades hon den godaste salladen hon ätit i hela sitt liv! Den läckra miljön, med graffiti både inom- och utomhus förhöjde upplevelsen. Här sitter man länge, gärna med en laptop eller en bok. Det är nämligen också det perfekta matstället för ensamresenären!

image

Foto:newyorkmybite.com

BARA BRITTISKT 

Charlotta driver barabrittiskt.worldpress.com en blogg på svenska om Storbrittanien. Hennes favoritrestaurang Porhtminster café finner man i Cornwall på den blåflaggade och populära Porthminsterstranden i St Ives. Restaurangen hör till dem som satsat och hit kommer de som vill ha pilgrimsmusslor, färsk fisk, ekologiskt kött från Cornwall eller något medelhavsinspirerat vegetariskt – allt med örter plockade direkt i restaurangens köksträdgård på terrassen ovanför under säsong. Här kan ni läsa mer.

porthinne

Foto: barabrittiskt.worldpress.com

DEN ANDRA RESAN

denandraresan.se handlar om en ”digital normadfamilj” som har varit ute och rest i mer än ett år. Caroline har många favoriter men en hon ofta längtar tillbaka till är restaurangen Clear Café i Ubud på Bali. Detta är himmelriket för veganer. Från caféet har man också vackra vyer över raviner och tempel . Här kan ni läsa mer.

clearcafe1

Foto: denandraresan.se

SOFIES VÄRLD

Sofie som bloggar på sofiesvarld.se vill inspirera andra resenärer till att resa medvetet och bry sig om människor, djur och natur. Hon vill gärna tipsa om Michelinrestaurangen PM & Vänner i Växjö som arbetar med lokala råvaror och leverantörer från Småland. De har förutom bra service och mathantverk i mästarklass även en fantastisk vinkällare. Här kan ni läsa mer.

DSC03821-845x563Foto:sofiesvarld.se

LIVET FRÅN DEN LJUSA SIDAN

Lisa bloggar på livetfrandenljusasidan.se om resor och aktiva dagar med guldkant. Bloggen toppas med extra fokus på med barn eller aktivt, Ibland antingen eller, ibland både ochSå här säger Lisa -Vi åt otroligt bra på Island varje kväll – och inte minst i Reykjavik finns enormt många bra restauranger. Det är naturligt att råvaror på ett ställe som Island är närnärodlade/närproducerade, och många ställen gör verkligen magi med råvarorna. Fishmarket är en gammal klassiker vars avsmakningsmeny många talar sig varm om- och jag kan bara hålla med – men frågan är om inte Seafoodgrill / Sjavargrillid blev ännu mer favorit för mig. Lika bra och snäppet billigare. Läs mer här.

image

Foto:livetfrandenljusasidan.se

SANNA ROSELL

Sannarosell.se dokumenterar sina resor runt hela världen och det dagliga livet hemma i Sverige med berättelser, foton och ett personligt perspektiv. En annorlunda restaurangupplevelse som toppar hennes lista är att besöka en Guachinches – nästintill omöjligt att uttala, men lätt att gilla. Att hitta till de typiska ”hemma hos”-restaurangerna på Teneriffa är som en skattjakt. När du väl funnit en, blir du rikt belönad i form av husmanskost, trevligt sällskap och hemmagjort vin. Sanna gav sig ut på jakt efter skatt och hamnade hos familjen Martín Escobar utanför Orotava. Läs mer om hennes spännande besök här.

SAMSUNG CSC

Foto:sannarosell.se

 

10 reaktion på “Resebloggarnas favoritrestauranger del 2

  1. Ååå bam…bokade 2 resor igår (Thailand noc-dec o Paris jan) ..å nu blir man sugen på mer..NewYork-tipset får sparas..även det där Cornwall är frestande..vill roadtrippa i England (lr åka tåg e.d) nån gång…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *