Reselöften & resedrömmar 2018

Jag tror att det är det lättare att genomföra sina drömmar när man har satt upp tydliga mål framför sig. Eftersom jag lyckades med konsten att bocka av flertalet av punkterna på förra årets lista om reselöften & resedrömmar så fortsätter jag med detta vinnande koncept även i år. Att skriva ner sina drömmar på en lista är nämligen första steget i processen att genomföra dem. Detta är mina reselöften & resedrömmar för 2018.

Reselöften

Resorna som jag lovar mig själv att utföra under året. Mina nyårslöften som i min värld heter reselöften.

1. Drömresan till Taiwan- Detta är året jag har lovat mig själv att äntligen resa iväg på drömresan till Taiwan. En resa jag drömt om och planerat i flera år. Det bästa av allt är att flygbiljetterna är bokade så i slutet av maj bär det av. Under resan ska vi tillbringa större delen av tiden i Taipei där vi ska besöka flera roliga temarestauranger och matmarknader. Vi ska också göra en avstickare till Maokong uppe på bergen och tillbringa ett par dagar i Jifuen, byn som gett inspirationen till Hayao Miyazakis Spirited Away.

2. Annorlunda hotell i Sverige- Jag lovar också att fortsätta genomsöka vårt avlånga land efter annorlunda och unika hotell. Redan i mars får ni följa med till nästa unika hotell och jag har även några andra i sikte som jag planerar att bo på under året.

3. Naturresan- Total avkoppling i skogen där man hugger sin egen ved och lagar sin mat utomhus. I sommar kommer vi att bo mitt inne i urskogen på en minst sagt unik naturplats som inte många känner till.

4. Matresa till Lissabon- Ända sedan jag såg avsnittet om Lissabon på Anthony Bourdain’s program ”No reservation” har jag varit enormt sugen på att göra en matresa till Lissabon i hans fotspår. Det är också lite kul att upptäcka ett kök som inte är lika omtalat och berömt som t. ex Spaniens och Italiens. Jag är nyfiken på vad Lissabon har att erbjuda.

 

Resedrömmar

Drömmar kan man ju ha hur många som helst utan att det skadar och vissa av dem slår faktiskt in. Detta är det jag drömmer om lite extra 2018.

4. Se mer av Storbritannien- Förra året var verkligen året jag lärde känna Storbritannien på ett helt nytt sätt. Jag är långt ifrån klar med att upptäcka den här delen av kontinenten. Jag drömmer t ex om att få uppleva ”Alice in Wonderland day” i Oxford och att resa iväg på en Outlander-resa till skotska höglandet. Inga dåliga drömmar detta.

5. Game of Thrones-resa till Sevilla- Jag skulle gärna fortsätta där jag avslutade min Game of Thrones resa, den här gången till Sevilla ” the Land of Dorne”. Jag är också intresserad av Sevillas goda mat och att få upptäcka en helt ny del av Spanien.

6. Spontanresa- Beroende på flygpriser och erbjudanden hoppas jag att vi kan sticka iväg på en spontan resa till någon stad där vi inte varit förut. Det kan bli i princip vart som helst. Lite av tjusningen.

7. Resan tillbaka till Bangkok- En stad som jag egentligen trodde jag var färdig med efter alla resor jag gjort dit. Men man ska aldrig säga aldrig. Mycket har hänt i Bangkok sedan jag var där sist och kanske är staden som jag en gång gillade så mycket värd ett till besök.

8. Vinterresan- Jag drömmer om att göra en längre resa till vintern till någon stad i Sydamerika. Resmål jag spanar på lite extra just nu är Argentina och Cuba.

5. Resan till Norr– jag är så sugen på att resa norrut och besöka ishotellet i Jukkasjärvi. Renar, snö och norrsken vad kan bli bättre. Tänk att fira jul i en sån miljö. Rena drömmen.

Detta är lite vad som snurrar omkring i mina tankar just nu. Vilka drömmar och resplaner har ni planerar ni för 2018?

19 reaktion på “Reselöften & resedrömmar 2018

 1. Den där resan till Taiwan, wow! Lissabon är jag ju numera kär i och gillar det enkla, nästan lite grova i det portugisiska köket. Back to basic helt enkelt. Kuba planerar jag själv för fullt just nu. Hela dagen har ägnats åt deras matkultur. Inga förväntningar om kulinariska mästerverk men oerhört nyfiken på matupplevelsen (som jag läst så mycket bedrövligt om).

  • Ser verkligen fram emot Taiwan, så spännande resmål. Ska läsa alla dina Lissabonreportage igen innan det bär av dit. Så spännande med Kuba. Roligt att du också planerar en resa dit.

 2. Jag har varit så mycket i Yorkshire/Manchester och nere i Cornwall de senaste besöken i England så jag vill spendera mer tid i den rena södern i år igen. Känna att allt inte är Brexit doom and gloom utan njuta av gastropubar i Hampshire och sådant.

 3. Låter som trevliga planer. Taiwan kanske är något att spana in så småningom. Lissabon besökte jag i somras..maten? ..hmm kommer inte ihåg så mkt om den..sökte inte upp något speciellt i matväg. Härliga besök på Fado-bar o takterrass….Bangkok är lite som New York för mig.. man dras gärna tillbaks..alltid något mer att se och göra..var där senast nov/dec 16..sjätte besöket.. men första gången jag åkte lokalbuss o besökte KaoSanRoad t.ex..längtar alltid till favoritområdet Pratunam:-). Bodde superbra på Berkeley Hotel som jag vid flera tidigare besök sett byggas upp…

  • Nej man hör inte så mycket om maten där ifrån, men efter jag såg programmet bara måste jag testa de restauranger som var med. Problemet är att det inte finns några direkt flyg från Göteborg som jag sett. Håller med om Bangkok, tror jag varit där 9 gånger. Vill ändå tillbaka, det är något visst med den stan och jag tror det hänt otroligt mycket där sen sist.

 4. Härliga planer! Det verkar som om det väntar ett fantastiskt 2018 och om du dessutom realiserar några av drömmarna också så blir det ändå mer fantastiskt. Önskar dig ett riktigt härligt 2018 med allt det kommer att föra med sig.

 5. Wow, vilket reseår du har framför dig, både med planer och drömmar! Allt låter så spännande. Jag är ju en trogen följare (även om jag inte alltid har kommenterat).

  Lissabon besökte jag 2009 och minns staden som mycket prisvärd och sevärd. Men maten tyckte jag inte stod ut så mycket. Kanske har en del hänt sedan dess! Det ser jag fram emot att läsa om. Jag hittade väl bara inte rätt då, före resebloggandets tid. 😉

  Hittills har jag ”bara” bokat New York i april men det ser jag sannerligen fram emot. 🙂

  Skickar dig en varm nyårskram med tillönskan om ett riktigt bra nytt år!

  • Ja, Taiwanresan ser jag erkligen fram emot. Jag har hört liknande åsikter om maten i Lissabon så det ska verkligen bli spännande att se vad vi hittar och tycker. Så härligt att du bokat New York på nytt 🙂 det är ju heller inte så långt kvar.
   Kram och stor nyårs kram.

 6. Wow, vilka planer du har för i år! Taiwan-resan låter verkligen härlig, så kul att ni äntligen kommer iväg efter så lång planering 🙂
  Vill resa i år, flyttade just hem från Japan innan jul men tror det blir ett besök igen till hösten. Vill gärna se mer av Europa och såklart Asien.. men det får ju bli lite längre resor i så fall.

  • Har ju velat resa dit i flera år då det är extra roligt att genomföra den här resan. Tokyo längtar jag alltid tillbaka till och någon gång reser vi dit igen det är jag säker på. Välkommen hem 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *