Sensoji-templet i Asakusa

SAMSUNG CSCDet är verkligen mysigt att göra en heldagsutflykt till Asakusa och gå omkring bland tempel och helgedomar. Sensoji-templet är ett av Tokyos äldsta och mest kända. Templet är buddhistiskt och ligger vägg i vägg med en shintoistisk helgedom. 

SAMSUNG CSCDet är härligt att gå omkring här i en doft av rökelse och en gnutta mystik. Det är när man besöker platser som den här man vet varför man reser runt välden och varför det är så viktigt för en.

SAMSUNG CSCMarknaden och tempelområdet myllrar av människor. Många Tokyobor men lika många turister. Några elever stannar oss och frågar försynt om dom får lov att intervjua oss på engelska för en uppgift dom har i skolan. Självklart får dom det!  Frågorna vi fick var lite blandade, det var frågor som vart bor ni? Hur gamla är ni? Roligast var när dom fråga vilken japansk favoriträtt jag hade. För när jag svarade Shabu-shabu såg dom verkligen förvånade ut. Tydligen hade dom aldrig fått det svaret från någon tidigare. När jag sedan svarade Harajuku på frågan om vilket favorit område jag har i Tokyo så sprack alla ut i ett enda stor leende. Vi var slående överens jag och skoleleverna!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

2 reaktion på “Sensoji-templet i Asakusa

  1. Hej Maria! Vad roligt att få läsa om er tokyoresa! Ingenting är härligare än att få strosa runt i sin favoritstad! Jag har en fråga: är det mycket billigt i Tokyo? Hur billigt är det, vad kostar maten? Kläderna.

    Förresten så älskar jag sättet som du skriver, om era dagar och inte bara om barer utan annat också så att vi som läsare verkligen få hänga med på vad ni gjort i denna fantastiska stad. Tack!

  2. Hej Sahar! Vad roligt att höra! Jag kommer skriva om flera utflykter inom kort. Priserna på det mesta i Tokyo kan variera rätt kraftigt. Man kan leva billigt eller jättedyrt. En lunch går på mellan 70 och uppåt. Samma gäller med middagen men det beror ju lite på vilket ställe man går till. På de flesta temarestaurangerna vi går på kostar smårätterna ca 50-100 kr styck och drinkarna ca 70 kr. En läsk ca 11kr i automat. På restaurang kostar öl och läsk i stort sätt det samma ca 35kr.

    Kläderna jag shoppat i Shibuya 109 kostar som ett lite dyrare HM skulle jag vilja säga. I Harajuku finns många linnen, T-skirtar och kjolar som är billigare.

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *