Spice Market, New York

SAMSUNG CSC

UPPLEVELSE: Vårat val den här New York kvällen blev en restaurang i Meat Packing destrict. En restaurang jag besökt tidigare och verkligen älskar. Så fort man kliver in genom dörren till restaurangen är det som att man hamnat i ett asiatiskt palats. Spice Market är fortfarande en av Manhattans trendigaste fusion-restauranger.

Här är det streetfood som är i centrum. Panasiatisk mat som är lagad med mycket kärlek och med en stor hyllning till Sydostasien.

SAMSUNG CSC

INREDNING: Det finns ingen tvekan om att Spice Market liknar ett asiatiskt palats eller tempel. Allt material som behövts för att bygga restaurangen och dess inredningen är fraktat enda från Asien och hit. Bl a från Rajastan, södra Indien, Burma och Malaysia. Imponerande bygge. Inredningen är verkligen nått extra. Förra gången jag var här var det mitt i sommaren och alla fönster var vidöppna. Solen strålade in och vinden lekte med dom långa gardinerna. Det är vinter nu och restaurangen ser annorlunda ut en vad jag minns den. Det är nästan ännu mysigare nu när restaurangen är lite mörkare och behöver lysas upp med massa stearin ljus.

PERSONAL: Personalen glider nästan ljudlöst förbi borden i sina oranga munk-liknande kläder. Dom smälter in i restaurangens miljö på ett helt självklart sett.

SAMSUNG CSC

MAT&DRYCK: Vi börjar med att beställa varsin Ginger Margarita. Till drycken får vi in en skål med jättegott chapatibröd med dipp.

Sen blir det svårt att bestämma sig för vilken rätt man ska ta. Det finns så mycket läckert på menyn. Tillslut valde jag en ” Raw Bar Platter” som innehöll olika råarätter som Lax tatar, lobster roll, crispy sushi, tonfisk mm.För Alex blev det
baby black ribbs med ponzydipp samt spicy fried thai wings. Vi delade så klart på detta så att vi fick smaka av varandras mat.

Det är precis så här jag vill att ett restaurangbesök i New York ska vara!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

HITTA HIT: Spice Market, 403 West 13th street New York

En reaktion på “Spice Market, New York

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *