Steampunkmässa i Göteborg

SAMSUNG CSCI helgen reste en hel massa glada Steampunk-fantaster till Göteborg för att gå på Steampunkmässan som höll till på Frilagret i närheten av Järntorget. Självklart ville vi inte missa detta. Steampunk har mer och mer kommit närmare mitt hjärta och jag är väldigt sugen själv på att gå med i Göteborgs Steampunk förening.

På mässan var det marknad med Steampunkprylar, workshops och scenframträdande. Väldigt många av besökarna hade klätt upp sig i sina finaste Steampunkkläder vilket var väldigt roligt att se.

SAMSUNG CSCFick en väldigt fin bild på några fikande steampunkare. Jag älskar deras vackra kläder och höga hattar. Kläderna som dom flesta steampunkare bär är inspirerad från den viktorianska eran. Höga hattar, korsetter, västar och fickur är vanligt. Eftersom tekniken är högst viktig så bär också en steampunkare ofta googles och kugghjulsbaserade uppfinningar. Oftast ser man dessa i hatten. Jag har letat överallt efter dessa hattar att köpa men utan resultat. Har kommit fram till att man antagligen måste vara så kreativ att så att man tillverkar sin egen. Hoppas på i framtiden att få bära en sån hatt.SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCJag köpte mig ett halsband ifrån Steampunk by Ylva Bergvik. Kändes verkligen som jag med sin lilla Alice i underlandet känsla. På halsbadet hänger både nycklar, klockur och en ”drink me” flaska.SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCHanna Ågrens designmärke Entomechanic fick massor av människor att stanna upp. Riktigt coola grejer.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCAlex var nära att köpa med sig en ”Monster Nalle”  från Lais La & Stefan Thunströms med hem.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHattar ifrån Imperial Fiddelsticks EmporiumSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCEfter mässan var det många Steampunkare som gick till Göteborgs egna Steampunk restaurang @steampunk bar & restaurang. Senare på kvällen var det även en stor fest ”Steampunk at the Mountain” som höll till i bergsrummet berg211 i Gamlestan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *