Stuts Café i Dalsland

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: Igår gjorde vi ett besök på ett Struts Café i Dalsland. Precis som namnet talar om är detta ett café där man både kan fika och se på strutsar.

Dalslands Struts driver både café och gårdsbutik där man kan köpa strutskött och stutsäggslampor m.m   

SAMSUNG CSCDet finns ett flertal strutsar på gården. Dom flesta av dem är i 4 månaders åldern och är väldigt pigga och nyfikna. Man ska helst hålla hårt i både hatt och solglasögon om man står nära nätet. Dom fullvuxna strutsarna kan man skåda lite längre bort i inhägnaden. Makalösa kreatur det där, dom skulle man inte vilja bråka med ute på savannen.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCI det mysiga caféhuset kan man sitta någonstans i den stora trädgården eller i matsalen som är inredd med antika möbler och saker.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Både ägg och fjädrar tas om hand och i gårdsbutiken säljer coola strutsäggs-lampor, strutstvål, oljor och dammvippor av fjädrar.


SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSom en liten extra bonus fick vi följa med in och titta på den helt nykläckta lilla strutsen som bara var några timmar gammal. Så gullig!

SAMSUNG CSCFör att sponsra detta helt unika ställe köpte vi med oss 1 kg strutskött som senare hamnade på grillen i sommarstugan.

SAMSUNG CSCBåde i smak och pris påminner strutskött ganska mycket om oxfilé.

SAMSUNG CSCServerades med rostad potatis och kantarellsås.

SAMSUNG CSC

HITTA HIT: Dalslands Stuts,  Åttingsåker 1, 458 91 Färjejanda

2 reaktion på “Stuts Café i Dalsland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *