Tao Downtown, New York

SAMSUNG CSC

UPPLEVELSE: Att besöka Tao är som att göra ett besök i ett kungligt palats. Det är alla Pan-asiatiska restaurangers förebild och moderskepp. Där asiatisk fushionmat och loungemusik blir till ett. Restaurangen som är designad av Rockwell Group har en stor öppen atmosfär full med vackra möbler och en fantastisk miljö att dinera i. Redan vid ingången vid den röda dörren känner jag en kittlande känsla i magen som blir större medans vi går i en lång tunnel som leder till restaurangen. Tunneln är fylld av vackra blommor och asiatiska målningar. Det här är en mäktig upplevelse. Även om jag sett restaurangen på bild blir jag ändå chockad av dess skönhet.

Tankarna för mig genast till Sex and the City. För visst gjorde tjejerna ett besök på Tao i ett av avsnitten. Tao Uptown var då en av New Yorks hetaste ställen. Den omtalde Mee Krobben serverades. Ibland undrar jag om det var pga av alla New Yorks restauranger som gästspelade i serien som gjorde att jag bara älskade SATC. Drömde mig bort och bara bestämde mig för att jag minsann också skulle dit.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

INREDNING: Efter att man passerat den långa gången är man framme vid själva hjärtat. Mest iögonfallande är den enorma indiska skulptur som står längst bort i restaurangen. Den har även ljuseffekter som gör att den både skiftar färg samt skapar coola illusioner av att fåglar flyger förbi. Coolaste platsen att sitta i restaurangen är ju helt klart mitt framför skulpturen eller i trappan där det finns låga bord och man sitter och äter bredvid terrakottafigurer.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

MAT&DRYCK: Vi börjar med en ”Ruby red dragon” och en ”Mango chili martini”. Riktigt goda drinkar och bra start på vår kväll.

Menyn på Tao är indelad i tre olika kategorier. Dessa är ”The land”, ”The sky” och ”The sea”. Förutom det så finns där dim sum, sushi och nudelrätter.

Jag valde sedan en stor Dim sum dumpling plater. Den innehöll 8 stycken olika sorters dumplings samt 3 olika dippsåser. Rätten var helt okej men hade nog förväntat mig mer på ett sånt här fint ställe. Alex tog en rätt från ” The Sky” Glazed Bbq Thai chicken. Såg otroligt läckert ut.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

HITTA HIT: Tao Downtown, 92 Ninth Avenue at 16th Street – New York, NY 10011

4 reaktion på “Tao Downtown, New York

  1. Maten såg väldigt god ut i alla fall. Synd att den inte riktigt levde upp till dina förväntningar, men man kan inte bli nöjd jämt. Men på en sådan restaurang får det bara inte vara mindre bra mat. Den borde varit magisk.

    sv: Nej men vad kul att du ska till Paris. Jag vill också åka tillbaka. Jag var ju sjuk när vi var där så jag känner att jag missade massor. Jag hade inte ork för att köa alls, så det blev inget besök på varken Louvren eller ens upp i eiffeltornet:(
    Hoppas bara att det har lugnat ner sig när ni åker dit. Det som har varit där nu är ju hemskt:(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *