The Flying Elk, Stockholm

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: Vi hann med att besöka cocktailbaren på The Flying Elk innan middagen. Elegant och mysigt ställe.

Varför stället är döpt till just detta namn är faktiskt lite intressant. Det grundas i att en pub i urminnes tider fungerat som ett andra hem. Ett ställe där man träffas efter jobbet, umgås, snackar och dricker öl. Ju mer öl man dricker desto mer kryddade börjar historierna man berättar att bli. The Flying Elk är döpt efter dessa skrönor.

I dom Jämtländska skogarna har man talat i evigheter om en älg vars mankhöjd är så ofantligt stor så att det inte går att fatta. Den ska också ha en krona prydd med massvis av taggar. Jägare har vallfärdats hit för att försöka fälla denna jätte till skogens konung. Ingen har någonsin lyckats!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCDRYCK: Upptäckte en otroligt kul detalj i drinkmenyn. Man kunde få in en tekanna med punch (bål) precis som under förbudstiden a lá Usa 20-tal. Så himla roligt att detta börjar bli populärt. Vi får in en vacker tekanna i gammaldags stil tillsammans med två glaskoppar med is och mynta. Själva punchen har en underbart syrlig citron och mynta smak. Väldigt fräsch och lättdrucken.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCHITTA HIT: Mälartorget 15, 111 27 Stockholm

5 reaktion på “The Flying Elk, Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *