Travel Bucket List 2017

if-you-can-dream-it-you-can-do-it

If you can dream it you can do it.

Det brukar heta nyårslöften, men i mitt fall är det lika bra att redan från början kalla dem för reselöften istället. Jag har skrivit ner min bucketlist för resåret 2017 som består både av löften och drömmar. Med en målmedveten inställning, en ny kamera och en resa redan inbokad i januari känner jag att det nya året mer än gärna får börja.

Det finns några resmål jag drömmer om att göra och några jag lovar mig själv att utföra. Här är mina reselöften.

 

Reselöften 2017: 

1. Vi inleder det nya året med det första reselöftet, en weekend till Berlin.  Den här resan kommer bli något alldeles extra. Följ med oss på en annorlunda helg i Berlin där vi bl.a kommer att bo i husvagn, dricka lyxiga cocktails i en sagobar och äta en avsmakningsmeny i en tvättstuga.

2. Game of Thrones-resa till Nordirland. Ända sedan jag läste om Game of Throne- resan på Idas blogg adaras.se, så har jag varit lyrisk! Detta är något bara vi måste göra. Nu har jag lyckats att få fler att bli intresserade av detta så förhoppningsvis slutar det med att vi åker hela familjen + min mamma med familj. Tanken är då att köpa flygbiljetter till Belfast och därifrån sedan åka med på flera heldagsutflykter till kända inspelningsplatser i serien.

3. Harry Potter-resa till London är ett annat reselöfte. Dels för att Alex fick en resa dit i födelsedagspresent av mig förra året som inte blivit av, men också för att jag ska sluta tjata om min Harry Potter-resa (som heller inte blivit av). Vi ska självklart gå på Warner Bros studios och bo en natt i Harry Potter sviten Wizard Chambers på Georgian House Hotel när vi är där. Sen är det är alltid mysigt att resa till London och det finns alltid något nytt att se och göra.

4. Annorlunda hotell i Sverige. Vi ska fortsätta vårt uppdrag som vi kallar från koja till slott och övernattar på Sveriges mest annorlunda hotellrum- och vandrarhem.

5. Det brukar oftast bli ett par resor till Stockholm varje år. Nästa gång vi tar tåget dit vill jag passa på att boka bord på Punk Royale, som verkar vara en riktigt annorlunda restaurang. Läste om den här restaurangen på matochresebloggen.se och blev grymt imponerad av menyn.

Resedrömmar 2017:

6. Tel Aviv Jag har en bild framför mig där jag ser mig själv i en färgglad kaftanliknande klänning strosa omkring på en lika färgsprakande kryddmarknad i Tel Aviv. Utanför råder det karnevalstämning eftersom en festival äger rum i staden. Det är sol, det luktar gott från kryddorna på marknaden, alla är glada och jag är i mitt rätta element.

7. Serbien landet som jag hade en liten förälskelse med 2016. Nu vill jag gärna se vad mer Serbien har att erbjuda. Hur spännande hade det inte varit att besöka Devil´s Town, döskalle tornet ´Cele Kula och Smederevo fortet. Jag vill åka runt på vägarna längs med den vackra naturen och besöka trevliga serbiska vingårdar och smaka på lokala ostar och delikatesser.

8. Spanien vill jag gärna till i sommar. Madrid, Valencia eller någonstans i Murcia. Jag vill äta tapas på enkla hak i små gränder med kullerstensgator, känna solens strålar värma mitt ansikte och dricka vin på mysiga uteserveringar. Njuta av livet och bara koppla av.

9. Att resa till Taipei i Taiwan är en av mina största resedrömmar. Här vill jag besöka alla roliga temarestauranger och bara ha roligt. Jag har drömt om att besöka Barbie restaurant, Hello Kitty café och den absurda toalettrestaurangen Modern Toilet i flera år nu.

10. Drömmen om att få återse min favoritstad Tokyo tillsammans med min lilla familj, blir bara större och större. Jag saknar faktiskt Tokyo varje dag. När den här drömresan kan bli av är omöjligt att veta men jag tänker inte ge upp hoppet om den. Någon gång blir det av.

Vad drömmer ni om 2017?

10 reaktion på “Travel Bucket List 2017

 1. Så himla kul att min resa kunde inspirera. Jag hoppas er blir alldeles MAGISK! Och vad härliga platser du har på din lista, jag vill se hela världen så alla länder och häftiga städer som jag inte har varit i finns alltid på min lista 😀 Men jag drömmer verkligen om att åka till Asien för första gången, Ryssland samt åka tillbaka till USA.

 2. Resedrömmar har jag och jag hoppas på att några även infrias.
  Spanien pendlar vi ju till (har sommarstuga där, men vi ska till Madrid och vidga vyerna en del.)
  I övrigt är min största önskan Antarktis, men det är hiskeligt dyrt, Sydafrika finns också på listan och jag skulle gärn aåka på en mat och vinresa till Israel och Jerusalem.
  Önskar mig också tillbaka till Peking….
  Tiden har jag, men inte alla pengar just nu. Men inget är omöjligt.
  (Var i Göteborg över nyår med en resgrupp och blev tagen av ”Le pain francais” som jag tycket var så läckert.
  Önskar dig det bästa för 2017.

 3. Madrid är jag riktigt nyfiken på och mat och vinresa till Jerusalem låter verkligen inte fel det heller 🙂

  Har varit på den restaurangen som hastigast bara, ska kolla in det igen 😉

 4. Många spännande platser! Och JA till din Tel aviv-dröm, det låter så fint 🙂 Serbien är jag också sugen på, inser att jag glömde ta med det landet i min lilla lista. God fortsättning och hoppas du får ”check” på många punkter i din lista!

 5. Vilka spännande resor som står på agendan! Vi vann ju en resa till Belgrad, så vi ska försöka komma dit under året. Ska kolla in dina inlägg igen när det är dags. Vi har en del övriga planer oxå, bland annat äventyrsresa i Malta, konsert i Amsterdam och kryssning i Medelhavet. Sedan har man ju en massa fler drömmar förstås, men allt kanske inte blir under samma år… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *