Tsukikiji-Tokyo Fishmarket

SAMSUNG CSCUTFLYKTSDAG 10: I slutet av vår sista vecka i Tokyo gjorde vi en utflykt av de tidiga slaget.  Vi gick upp vid 5-tiden på morgonkvisten och redan vid 7-tiden var vi på plats på en av världens största och mest spännande fiskmarknader –Tusukiji Fishmarket. Det var till och med fortfarande mörkt ute.

Här hanterar man 2000 ton havsprodukter varje dag.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCDet är kul att gå runt på marknaden som är i fullgång när vi kommer dit och titta på alla ovanliga fisk och skaldjurs sorter. Man ska dock vara medveten om att detta är en levande marknad och att man är där på egen risk. Fiskhandlarnas jobb pågår och chansen är stor att du råkar komma i vägen för dem. Chansen att bli nedskvätt eller liknande är med andra ord ganska stor.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Mitt första jobb var i en fiskaffär så därför är det lite extra kul att gå på den här marknaden. 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCÄr man här riktigt tidigt på morgonen får man se de mest exotiska fisksorter som man aldrig får chansen att se annars.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCBesök Tsukiki Fishmarket tidigt på morgonen och missa inte att äta pinn-färsk sushi på någon av restaurangerna intill marknaden. Dyrt men en upplevelse!

2 reaktion på “Tsukikiji-Tokyo Fishmarket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *