Utflykt till Kalemegdan & Belgrads gröna park

SAMSUNG CSCBorgen Kalemegdan är belägen på Savas östra strand där floden mynnar ut i Donau. Området består av en grön avslappnad park och en medeltida borg. 

Går man på Belgrads paradgata så kommer man tillslut fram till den gröna parken. Här kan man se äldre herrar som sitter och spelar schack, mödrar som låter sina barn ta sina första trevande steg på den mjuka gräsmattan, soldyrkande ungdomar som sitter på muren och turister med kamera runt halsen och karta i hand. Turistigt men med en glimt av det vardagliga livet i Belgrad.

SAMSUNG CSCOmrådet är stort och förutom själva borgen finns här ett krigsmuseum, statyer, grönområden, promenadstigar, blommor och en helt vansinnigt vacker utsikt. Precis utanför muren finns också två stycken mycket pittoreska ortodoxa kyrkor som vi tyvärr inte hann med att besöka under den här turen. Jag önskar verkligen att vi kunnat spendera en hel dag i parken, något vi definitivt kommer att göra nästa gång vi reser till Belgrad och har mer tid.

SAMSUNG CSCHär sitter de äldre herrarna och spelar schack och njuter av att det är fredag.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCPrecis innanför muren hittar man ett krigsmuseum som framför allt drar den manliga publiken till sig. Vi tjejer blir ju oftast inte riktigt lika fulla av beundran över att gå runt att titta på stridsmaskiner? Rätta mig gärna om jag har fel.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVackrast av allt är förmodligen utsikten. Här på muren kan man sitta länge och bara sitta tyst och ta in det vackra.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCUnder vår guidade tur får vi veta allt om Kalemegdan och lite historia om de olika statyer och monument i parken. Eftersom jag inte är en ”historieberättare” så ska jag inte försöka mig på att återberätta allt vi fick reda på under turen, utan istället rekommenderar jag starkt att gå på en guidad tur i området om ni får möjlighet.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCJag hamnar förr eller senare alltid i parker när jag besöker storstäder. Brukar ni också besöka städernas grönområden när ni reser på weekends?

En reaktion på “Utflykt till Kalemegdan & Belgrads gröna park

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *