Vintagemässa i Göteborg

SAMSUNG CSCI helgen var det en två dagar lång Vintagemässa i Exercishuset, Göteborg.  En härlig blandning av sköna människor, retroprylar, vintagekläder, skor och smycken från 40-50-60-tal.

För alla som inte är jätteinsatta i vad just vintage står för så har jag fått förklarat för mig att för att ett plagg ska få kallas vintage bör det vara minst 25 år gammalt. Själva begreppet vintage är en engelsk term som syftar på äldre vara av god kvalitet. Den stora skillnaden mellan vintage och retro som oftast felaktigt blandas ihop är att vintage är ett gammalt plagg i original medans retroplagg är ett nyproducerat plagg från en annan tidstil (tex 50-tal). Där fick vi den lilla vintage skolan.
SAMSUNG CSCVid ett av borden säljs massa läckra retroprylar och färgglada ”rockabilly kläder”. Hade varit kul att ha en riktig retrofest hemma någon gång med massa skojiga prylar och kläder.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCDet som säljs mest på mässan är förstås vintagekläder och med lite tur och skicklighet kan man fynda riktigt rejält. Det är gammalt, det är billigt, det är unikt.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC Johannas Rockabilly hade en modevisning med modeller från Ljuvliga Pinuppor. Vackra klänningar visades upp av vackra, coola tjejer och brudar.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCPå mässan fick man även trevlig underhållning i form av musik från Dirty Old Bastards.SAMSUNG CSC

En trevlig mässa som gav nya intryck av gamla grejer i ett väldigt soligt och varmt Göteborg.

Glöm inte följa Fantasy Dining på Instagram, MARIA_FANTASYDINING

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *