Extrem hetta på ExtremFood

Inför Halloween gjorde jag ett besök i den minst sagt ovanliga matbutiken ExtremFood som ligger på Ingenjörsgatan 5 i Göteborg. Det är definitivt den mest spännande och hetaste butiken som finns i stan. När jag säger hetaste så menar jag det också. Detta är den annorlunda matbutiken där man hittar de starkaste såser och kryddor man kan tänka sig.

Ass kicking salsa

Butiksägaren förklarar att en produkt som tex tabasco innehåller en styrka på ca 3-4000 scoville och här på Extremfood kan man hitta såser och kryddor från bla Blairs som har upp till 500.000 scoville. Då först förstår man att det är skillnad på starkt och starkt och att det här verkligen är det på riktigt.

Three Banditos Salsa

Jag älskar alla roliga flaskor och förpackningar som finns här. Dödskallar, kistor, voodoodockor, skelett och skorpioner. Många utav produkterna har också underbart bisarra namn som Ass kicking salsa, The fucking hottest sause och Satans blood o.s.v

Nu lagom till Halloweenfesten med det lilla extra finns här även bisarrt godis i form av klubbor med skorpioner och spindlar inuti samt insekts snacks. För den som kanske inte vill gå riktigt så långt så finns här chips i diverse olika starka former.

För min del blev det en spännande jerkmarinad från Jamaica och jag kommer definitivt göra ett återbesök i butiken nästa gång jag ska laga mexikanskt hemma här finns nämligen äkta mexikanska såser och tillbehör som santa maria inte ens är i närheten av. Jag har en känsla av att det kommer bli många fler besök här!

Mexikanska hyllan

16 thoughts on “Extrem hetta på ExtremFood

  1. Vilken galen butik! Jag har en kollega som äter extremt stark mat (han har med nån slags burk i väskan med nåt superstarkt som han har på alla maträtter). Sedan tävlar han i nån äta-världens-starkaste-korv-tävling… Lite too much för mig, även om jag kan gilla kryddor 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.