Jane Austen inspirerad picknick på Tjolöholms slott

SAMSUNG CSCI helgen besökte vi Tjolöholms slott där man firade den internationella picknickdagen med en Jane Austen inspirerad picknick och dag. Picknicken höll till på den vackra paradgräsmattan mellan slottet och havet. Hela tillställningen såg ut som en vacker tavla från en annan tidsepok.

Vi hade tagit tåget tidigt på morgonen från Göteborg till Kungsbacka och därefter tagit oss vidare till Tjolöholm. Hade turen att komma fram alldeles lagom till invigningen av rosengården i slottsträdgården. Kort därefter fylldes större delen av paradgräsmattan av picknickgäster.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCMånga hade tagit den här Jane Austen inspirerade picknicken på största allvar. Allt från kläder, hattar och accessoarer till själva picknickuppdukningen. Ingenting lämnades åt slumpen. En del hade styrt upp blomsterarrangemang, stora étage av läckerhet och tagit med sig kristallglasen och finporslinet med ut. Några hade tagit med sig tidsenlig mat och dukat upp ett överflöd av läckerheter på picknickfilten. Jag la också märke hur till hur vissa till och med arrangerade hur dom satt och hur kläderna gjorde sig i sittande ställning. Alla små detaljer var lika noggrant genomtänkta som på en filminspelning.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCÖverflöd av läckerheter med tidsenlig mat och dryck. Här snålas det varken med maten eller med champagnen.SAMSUNG CSCFör den som glömt picknickkorgen hemma så gick det även att köpa en färdig  ”Mr Darcy korg” fylld med läckerheter och poetisk inspiration. Här hittade man rätter som kalv & skin paj, kryddig svampröra, kall primörpaj, inkokt lax, färskost med örter och hembakat bröd.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVissa tog med sig både möbler och finporslinet med sig ut.SAMSUNG CSCAndra händelser i programmet under dagen var ”regency-paraden” och kostymtävlingen som jag kommer visa lite mer bilder och skriva om i nästa inlägg samt ett Jane Austen inspirerat bröllop.
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

10 thoughts on “Jane Austen inspirerad picknick på Tjolöholms slott

  1. Tackar för den lite roliga bilden bakifrån, på mig och sambon.
    Till trots att jag ej fått de rätta associarena som var beställa och genomtänka för att matcha min outfit. Men som sagt, i all hast så fick sambon, mor min och jag hjälpas åt med att fixa och hitta lösningar för detta årets underbara tillställning!!
    Men som alla runt mig sa innan, ”-Du kommer bli galen om du ej vinner!”
    Nädå…Inte Alls!! Oavsett om jag haft de associarena jag saknade, så var detta ngt. av det mest roliga jag varit med om!! Hoppas Tjolöholm hittar på ngt. liknade i samma tidsera och ev lite senare, men i vilket fall innan nästa års Internationella Picknickdag. Å jag håller tummarna hårt hårt för att de fortsätter använda sig av just Jane Auaten och Elvira Madigan-eran!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.