Min Höstlista 2017

Behöver du lite extra ljus och inspiration nu när hösten kommer. Ett tips som jag själv haft mycket glädje av är att läsa andra bloggares ”höstlistor” som både är roliga att läsa och väldigt inspirerande. Kanske blir du som jag inspirerad att att haka på trenden och skriva din egen lista.

Det är ju lätt att bli lite deppig när sommaren är slut och hösten smyger sig på, men det kan ju också vara en riktig härlig tid. En fantastisk årstid att starta något nytt. Gå en kurs, ta tag i träningen, mysa i soffan eller åka iväg på en resa.

Så här ser min höst ut 2017.

 

1. VAD LÄR DU DIG FÖR NYTT I HÖST?

I höst läser jag fotografisk bild på folkuniveritetet. Jag har länge velat utveckla mina fotokunskaper och lära mig grunderna i att fotografera. Det känns så roligt att jag äntligen kommit igång och nu vill jag bara lära mig ännu mer.

 

2. VAD FÖR MAT LAGAR DU? 

I höst vill jag så länge vädret tillåter laga mat ute i naturen i en muurikka. Premiären för utomhusköket blir om ett par veckor när vi ska bo i en mysig kåta i skogen. Då ska vi laga norrländsk kebab med renskav i tunnbröd. Jag håller på att samla massor med härliga recept som passar utmärkt för vårt utomhuskök.

Inomhus kommer jag att laga mycket koreanskt och japanskt som är favoritmaten hemma just nu. Särskilt den goda ramensoppan.

 

3. VILKA RESTAURANGER VILL DU TESTA? 

Den galna restaurangen Punk Royal i Stockholm står överst på min lista, tätt följ av Hoze i Göteborg.

4. VAD DRICKER DU?

I höst dricker jag mycket matchate och juice på apelsin, morot, ingefära och chili.

 

5. VAD GÖR DU EN REGNIG DAG? 

Förrutom att blogga kommer jag krypa upp i soffan med en filt och en bra bok. Tända rökelse, levande ljus och mysa i höstmörkret.

 

6. VILKEN INREDNINGSSTIL INSPIRERAR DIG I HÖST? 

Just nu är jag väldigt inne på den koloniala stilen blandat med den industriella. I vår inredning hemma ser man vita luftiga gardiner, cognacsfärgade läderfåtöljer, mörkbrunt trä, stora industriella lampor och koloniala detaljer i inredningen som för tankarna till äventyrsresor. Självklart finns både karta och jordglob i inredningen. Favoriten just nu är de nyinköpta noshörningslamporna.

 

7. HUR VILL DU KLÄ DIG I HÖST.

Jag har alltid älskat den bohemiska looken och även i höst blir det den stilen som gäller. Jag älskar långa bohemiska klänningar, mocka, fransar och fjädrar. Mina bruna mockasiner från Odd Molly och min vinröda hatt är mina darlings den här hösten.

 

8. HUR SER DIN HÖSTFRISYR UT?

I höst inspireras jag av fantasyseriens Game of Thrones vackra håruppsättningar. Jag vill ha långt rött hår med roliga uppsättningar och flätor.

 

 

9. VILKEN TRÄNINGSFORM VÄLJER DU I HÖST?

Yoga och långa vandringar i naturen. Jag kickstartar hösten med att gå på yogafestivalen Prana som håller till i Göteborg. Förhoppningsvis får jag jättemycket inspiration till att komma igång på riktigt med min hemmaträning. I höst lägger jag inga pengar på träningskort utan försöker istället satsa på gratis vandring i naturen och yoga hemma i vardagsrummet.

 

10. VAD LÄSER DU?

I höst vill jag läsa sagoböcker som Nordiska väsen och inspirationsböcker om yoga och meditation.

 

11. VAD TITTAR DU PÅ?

Jag kommer se om Game of Thrones alla säsonger i väntan på nästa.

 

12. VAD LYSSNAR DU PÅ?

Coldplay-  A Head full of Dreams  

 

13. VILKA RESEBLOGGAR INSPIRERAR LITE EXTRA JUST NU? 

Just den här hösten inspireras jag lite extra av dessa fem.

Ladies Abroad, Från Tekopp till Bergstopp, New York – My Bite of the Big Apple, Äntligen Vilse och Discovering the Planet

 

14. VART RESER DU? 

I höst har jag inga stora resor inplanerade men vi kommer fortsätta åka runt i Sverige och bo på annorlunda hotell.

 

15. VILKA RESMÅL DRÖMMER DU OM I HÖST?

Jag drömmer om en magisk Harry Potter-resa till London. Jag vill besöka Warner Bros Studio och checka in en natt i Harry Pottersviten på Georgian House Hotel. Andra resmål som lockar mig lite extra just nu är Böhmen i Tjeckien och resa till Draculas slott i Transylvanien.

 

16. VAD KOMMER DU BLOGGA OM I HÖST?

I höst kommer jag fortsätta blogga om resorna till Kroatien, Bosnien, Dublin, Edinburgh, Nordirland och Sverige.

Har ni också gjort en höstlista?

21 thoughts on “Min Höstlista 2017

 1. Vilken inspirerande och härlig höstlista! Du har verkligen en både rolig och spännande höst framför dig.

  Så intressant med fotokurs, att lära sig från grunden. Det skulle jag också vilja. Matlagningen verkar också så spännande, särskilt i naturen. Jag ser fram emot dina kommande rapporter!

  Oj, se om alla Game of Thrones-säsonger! 🙂 Jag som inte ens sett första omgången, haha. Försökte med första avsnittet men det kändes lite för ”blodigt”. Kanske borde ge det en chans till? Jag förstår ju att det måste vara en fantastisk serie som fångat så många. Du passar verkligen i den stilen med ditt vackra hår.

  Stort tack för att du nämner min New York-blogg bland bloggar som inspirerar! Det gjorde mig riktigt glad. Hoppas vi kan ta en tur till New York tillsammans någon gång. Och tack detsamma: Inspirationen är ömsesidig!

  • Tack så mycket.

   Tycker att hösten kan vara riktigt mysig. Särskilt ibörjan då det fortfarande är helt ok väder.

   Det är jättekul med den här fotokursen. Hoppas jag lär mig mycket och sen hoppa till nästa kurs.

   Ge Game Of Thrones ett par avsnitt och du kommer säkert fastna. Har själv alltid haft lite ont av blodiga och otäckascener men handlingen och spänningen i den här serien överväger .

   Din fina New York-blogg inspirerar alltid och det märks att vi gillar lite liknande grejer:) vill så gärna resa dit någon gång med dig❤️

  • Alltså, åh vad kul! Hade så gärna hakat på och det hade varit så kul att träffa dig. Tyvärr så kan jag inte☹️. Händer det mer sånt här roligt så får du gärna kolla med mig om du kommer ihåg det. Kram ❤️

 2. Vilken inspirerande lista inför hösten. Och en fotokurs skulle jag också vilja gå och om inte annat så gärna några helgkurser. Tror inte det blir någon lista öfr min del, men en del av det du har listat finns i tankarna. Vad gäller maten så lagar jag gärna asiatisk mat.
  Game of Thrones har jag aldrig sett men kansk eblir det nu. Ser över huvud taget lite på tv, det böir böcker i stället. Men visst kan man göra både och.
  Var nyligen i Göteborg och testade då både restaurang Toso, men modern kinesisk mat som var bra och en inredning vi gillade. Påminde oss om flera restauranger vi besökt i Peking. Och lunchen på Dorsia var riktigt bra och miljön är ju så läcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.