Lanigans Spökbar, Dublin

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: En kylig, mörk kväll i Dublin stiger vi in på Lanigans spök & skräckbar. Det märkliga är att det inte är jag som hittar det här stället utan det är snarare spökbaren som hittar mig. Dublin bjuder verkligen på överraskningar. Det här stället är ett av de märkligaste jag varit på. Baren är så detaljrik så jag har aldrig sett eller varit med om nått liknande.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCINREDNING: Vid entrén möts vi av skelett och begravningskistor. Det sitter även föremål och spöken på väggarna lite överallt. Tittar man uppåt på takbjälkarna ser man att där hänger precis lika mycket saker som på väggarna. Där hänger spindlar, döskallar och råttor. Det är svårare att se vad som inte finns än det som faktiskt finns! Så detaljrik är den här baren.

Efter ett tag när man hunnit ta in miljön lite så ser man att varje bås i restaurangen och baren har ett eget tema. Där vi sitter tex så finns det en jättestor råtta i fönstret och en gammaldags spökdocka i husmorsstil. Hon står och vakar över mig där jag sitter. På det här stället hade det varit toppen med ögon i nacken.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

När jag väl upptäckt det här med att varje bås är inredd på olika vis är det förstås kört! Jag kan inte sitta still utan måste gå runt med kameran. Jag kräver också att få byta plats efter bara en liten stund. Jag blir lite hysterisk men hysterisk på ett bra sett. Hysterisk av glädje, låter det bra? Det är ju det här mest tokiga restauranger & barer som jag verkligen brinner för att skriva om. Klart jag blir lite halvgalen själv här inne.

SAMSUNG CSC

Här är några av dom andra båsen. Vart skulle ni vilja sitta i den här läskiga spök & skräckbaren?

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Jag trivdes bland spökindianerna!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

MAT & DRYCK:  Lanigans är både restaurang och pub. Så vill man ha en helkväll i skäckens tecken ska man absolut passa på att äta middag här. Det finns både traditionella Irländska rätter och internationella. Bakom den mycket detaljrika imponerande bardisken står personalen som inte bara är restaurang personal utan även skådespelare. Det finns nämligen även teater här en trappa upp.

TIPS: Fira Hallowen på Lanigans Pub. Garanterat Dublins roligaste halloween party.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCNi kommer garanterat se mig här igen inom kort!

HITTA HIT: Lanigans pub, 10 Eden Quay (Clifton Court hotel) Dublin

3 thoughts on “Lanigans Spökbar, Dublin

  1. Pingback: Spökbaren Lanigans, Dublin | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

  2. Pingback: Alex & Maria´s Pub & Barrunda i Dublin | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

  3. Pingback: Dublin – 13 saker man inte får missa på sin weekendresa | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.