Reser till Rom i april

Nästa resa bli i slutet av april till Rom. Jag har redan börjat planera.

Vi ska bo på ett jätte mysigt B&B i stadsdelen Trastevere. Detta lilla hotell har bara 4 stycken rum. VI valde det för att det verkade gemytligt och mysigt, perfekt läge och för den lilla balkongen man får på köpet där frukost dukas fram varje morgon.

Trastevere som ligger på andra sidan Tibern. (andra sidan floden) var förr ett ruffigt område med sina smala slitna gränder. Idag är det Roms hippaste område. Bland dom smala gränderna hittar man barer, restauranger med äkta romersk meny samt små exklusiva butiker. Trastevere verkar vara så som jag föreställer mig att  Rom ska se ut. Sinnesbilden av Rom. Här har vi gränderna med kullersten och piazzorna med fontäner. Här finns vackert slitna fasader där murgröna klättrar och balkonger fyllda av blommor. Som taget från en film.

Det finns massor med saker vi ska göra i Rom. Men några saker står högst upp på listan. Här är några av dem

 1. Coluseum – fullfölja planen att se alla världens 7-nya underverk.
 2. Besöka samtliga restauranger (och inspelnings platser) för filmen Eat, Pray, Love
 3. Santa Maria della Concezione dei Cappuccini – Kyrkan som är mest känd för sin krypta med ben och dödskallar ifrån ca 400 munkar.
 4.  Freni & Frizioni – En av världens top-10 bästa barer. Ombyggd verkstad i Trastevere

DSCN1926

9 thoughts on “Reser till Rom i april

 1. Rom är ju städernas stad på många sätt. Jag har varit där flera gånger men är inte ännu ”klar med stan”. Låter spännande och mysigt att bo i Trastervere. Är ju en speciell stadsdel med mycket charm och härliga restauranger. Just barerna vet jag inte mycket om…Och i Rom finns hur mycket som helst att se och göra. Shopping inte minst…
  Missa helst inte Pantheon eller Spanska Trappan med omgivningar och Via del Corso, modevaruhusens gata.
  Vill ni ha en trädgård att pusta ut så är Villa Borghese, i närheten av Spanska Trappan trevligt. Och glm inte Fontana di Trevi…nåja kanske mest för oss äldre. Och du, håll i plånboken och väskan. Ficktjuvarna är skickliga….
  Givetvis hänger jag med via din blogg.

 2. Jag är också grymt nyfiken på Rom (och neapel så jag får äta den där fantastiska pizzan dom pratar om i eat, prat, love). Ser fram emot att få läsa dina upplevelser så jag kan åka dit sen! Och själv drar jag till New Yprk istället, mindre än en månad kvar. Fab!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.