Santa Lucia, Rom

DSCN2327UPPLEVELSE: En av mina absoluta favorit filmer är ”Eat, Pray, Love” med Julia Roberts i huvudrollen. Efter ett sprucket äktenskap åker Elizabeth Gilbert i väg på sin livs resa till tre destinationer. Hon börjar i Rom för att njuta av livet och framför allt den goda maten. Efter det reser hon till Indien för att finna balansen och i sista destinationen reser hon till Bali där hon finner kärleken. Den här filmen betyder oerhört mycket för mig. För mig så började jag mitt ” Eat, pray, love” mission i Bali dit jag rese helt ensam och besökte platser i Elizabeth Gilberts fotsteg. Nu fortsätter jag med Rom dit jag åker tillsammans med min älskling för att njuta av allt gott staden har att erbjuda. Självklart har jag letat upp platser ifrån filmen. Det här är Santa Lucia restaurangen där Elizabeth beställer in mat på flytande italienska till henne själv och hennes svenska samt italienska nyfunna vänner i Rom.Någon som känner igen restaurangen från filmen?

DSCN2328

INREDNING: Grön och lummig uteservering med träden som tak. Är faktiskt lika mysig i verkligheten som den ser ut att vara i filmen så jag fattar verkligen varför man valde att filma just här. Läget är perfekt med närheten till det super lyxiga och mysiga hotellet Raphaels.

SAMSUNG CSCJag är så himla nöjd med att vara här! Äntligen…

SAMSUNG CSCMAT & DRYCK: Menyn verkar dock inte vara samma som i filmen men jag hade ju faktiskt inte tänkt härma och beställa in samma rätter på italienska ändå, så det gör inget. Eftersom vi är här på lunch beställer vi varsin liten rätt. Risotta med pecorini ,kronärtskocka och scampi samt en pasta med parmesan och tomatsås.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCRisotton ser väldigt tråkig och färglös ut men till min stora glädje smakar den hundra gånger godare än vad den ser ut. Förmodligen min bästa risotto ever! 

SAMSUNG CSCNär det kommer till vinet så är det en dyr historia. Ett glas rött här kostar lika mycket som en halv liter i Trastevere. Men är man här så är man..

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

2 thoughts on “Santa Lucia, Rom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.