Osteria 16, Köpenhamn

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: I Vesterbro ligger den pittoreska italienska restaurangen Osteria 16. En restaurang som blivit oerhört populär i Köpenhamn. Den lilla restaurangen som man finner bakom en sliten dörr skulle lika gärna kunna finnas i en mysig gränd i Rom. Lokalen som är mycket liten är full av bord och stolar som står tätt intill varandra, stearin ljus och fullt med vinflaskor. Mysfaktorn är riktigt hög lika väl ljudnivån.

Man känner direkt att detta är ett ställe där man kommer att trivas och sitta kvar länge på. Menyn som redan är förbestämd består av 8 stycken rätter eller rättare sagt antipasti som både är av den mer traditionella varianten och några mer moderna. För en gång skull är det faktiskt skönt att själv slippa bestämma vad man ska äta. Bara sitta ner, slappna av och vänta på att bli överraskad.

SAMSUNG CSC

MAT&DRYCK: Den här 8-rätters middag inleds med nybakat bröd som vi doppar i olivolja. Enkelt, rustikt och alltid, alltid väldigt gott. Till detta beställde vi in en flaska Barbera D ésati som utan att överdriva var ett av de godaste rödviner jag någonsin smakat på.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCNästa rätt blev sannerligen en överraskning. Först tänkte vi mums.. gratinerade havskräftor. Men det visa sig faktiskt vara marinerade råa havskräftor. Vääldigt.. annorlunda. Kan fortfarande inte bestämma mig för om det här var gott och spännande eller bara jätteäckligt.

SAMSUNG CSCFöljande två rätter som landar på vårat bord var en god bläckfisksallad och en lax ceviche som i mitt tycke var en aning sörjig.

SAMSUNG CSCNästa rätt som var en vit fiskröra och polenta föll tyvärr mig inte heller i smaken. SAMSUNG CSCMen sen började det hända grejer. Följande tallrikar med serrano, mozzarella och körsbärstomater var amazing. Kanske var mozzarellan bara aning för kall.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSen kom en helt fantastiks råbiff och ”grand finale” bestod av lammgryta och kikärtsallad. Fina smaker på båda sista rätter.

Vi hade en riktigt trevlig sista kväll i Köpenhamn och oavsett att samtliga i middags sällskapet tyckte att köket på Osteria 16 svajade lite så blev det en oförglömlig kväll. Trevligt sällskap och ett riktigt gott rödvin är villig att se mellan fingrarna på det mesta. Dessutom var vi alla rörande överens om att priset för denna måltid var helt överkomligt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITTA HIT :Haderslevgade 16, 1671 København V, Danmark

BRA ATT VETA: 8 rätters antipast för 250 ddk per/pers 

ÖPPETIDER: Måndag- Sönd 17.00-? 

One thought on “Osteria 16, Köpenhamn

  1. Råa havskräftor låter faktiskt… sådär. Vi fick råa musslor i Frankrike, vilket också överraskade mig. Vi älskar maten i Frankrike, men är inte så förtjusta i italienskt. Men antipasto är oftast väldigt gott och trevligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *