8- Rätters avsmakningsmeny på HOMA, Belgrad

SAMSUNG CSCVi avslutade en fantastisk dag med en ännu mer fantastisk middag på en av Belgrads i särklass bästa restauranger. På Homa fick vi uppleva Fine Dining när den är som bäst och vi blev serverade en 8- rätters avsmakningsmeny med experimentella inslag. Så spännande, kul och framför allt – så gott!

Det fanns ingen färdigskriven meny då köket inte håller sig till någon meny utan istället skapar efter fantasi, säsong och humör. Den mest kreativa vägen att gå om ni frågar mig. Det brukar märkas när kockarna i köket får skapa efter fri vilja och med hjärtat, det är då maten smakar som allra bäst.

Homa är en modern restaurang som ligger i Dorcol, ett av Belgrads numera hippare områden i det ruffiga gamla stan. Restaurangen är smakfullt inredd i vitt med vita dukar, kristallglas, levande ljus och gröna träd. Uteserveringen är lika trevlig den. Bambun prasslar i den ljumna vinden och atmosfären är bara så fantastisk.

SAMSUNG CSCFörsta rätten-  friterade mozzarellabollar med tillbehör.

SAMSUNG CSCDärefter serverades det en bakad tomat med pesto och spännande smakkombinationer.

SAMSUNG CSCLjuvlig tonfisk tartar och en bläckfiskrätt i smakrik buljong.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCMellan för- och huvudrätterna bröt man av med en söt sorbet.

SAMSUNG CSCDen mest experimentella rätten bestod av nötkött, potatiskroketter och rödvinssås som serverades med en kula iskall glass. Det låter konstigt men glassen lyfte faktiskt hela rätten på ett sätt man aldrig hade kunnat ana.

SAMSUNG CSCKycklingrätten med skogssvamp och kantareller var en av mina favoriter.

SAMSUNG CSCFörsta efterrätten var en citron-tartar med tillbehör som hade en alldeles lagom balans mellan sött och surt.

SAMSUNG CSCDen allra sista rätten var en kruka fylld med jord (eller jag menar choklad) och ett litet citronmilisskott vilket liknade en liten planta som försökte bryta sig igenom chokladlagret. Ett fantastisk avslut på en toppenmiddag.

SAMSUNG CSCSå vad drack vi då till den här fantastiska menyn?

Jag är ju egentligen en vinmänniska och Alex en öl-fantast men den här gången blev det öl för oss båda. Gillar man öl så får man inte missa att prova Kabinet, ett serbiskt hantverksöl som har ett samarbete med kända Mikkeller. Kabinet serveras bara på de bästa och mest populära restaurangerna i Belgrad. På 88 Rooms där vi bodde under vår weekend har dom till och med ett speciellt ”öl weekend”-paket som verkar mycket populärt. Jag tycker att trenden med hantverksöl är bra och uppskattar verkligen den här typen av öl, speciellt när det är varmt i luften. I ett senare inlägg här på bloggen kommer jag berätta om vår ölprovning med olika ölsorter från Kabinet, som vi hade innan vi reste hem.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

HITTA HIT: Fine Dining Homa, Žorža Klemansoa 19 (Corner Senjanina Ive and Dositej street) Belgrad.

2 thoughts on “8- Rätters avsmakningsmeny på HOMA, Belgrad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.