Aifur Krog & Bar, Stockholm

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: Det är mörkt i Gamla stan när vi kommer fram till den smala gränden där ingången till Vikingarestaurangen Aifur ligger. När vi går ner för stentrappan känns det precis som att vi är på väg in i ett vikingaskepp. På väg på en resa vi inte varit med om förut.

Redan från första intrycket känner jag att jag älskar allt med Aifur. Jag älskar restaurangens läge, lokal, miljön, personal, uppdukning, inredning, underhållning och dofterna från köket. Men framför allt älskar jag vikingarna!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Innan vi får våran plats i restaurangen stoppar vår viking oss i trappan. Han skriker ut våra namn över hela restaurangen så att samtliga gäster vet vilka vi är, var vi bor och hälsar oss välkomna genom applåder. Tydligen så är det så här det ska gå till. Under kvällens gång fick vi applådera och le mot många nya ansikten från alla möjliga delar av världen. Alla blev presenterade på samma vis och alla såg lika förvånade ut som vi!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCINREDNING: Den här stora sal med högt i tak, går helt och hållet i vikingastil. Det mesta är av trä och det sitter fullt med föremål på väggarna som hittats i gravar och vid utgrävningar. Bänkarna vi sitter på är täckta av fårskinn i olika färger. Eftersom det här är vikingatiden sitter alla gäster vid långbord. Vi alla är där på en gemensam fest. Det ska verkligen kännas som att vi allihoppa färdats bakåt i tiden.  Det blir en väldigt annorlunda och mysig stämning inne på restaurangen, då vi alla känner att vi är med om någonting stort.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

MAT & DRYCK:  Vi börjar den här fantastiska vikingamiddag med ett glas mjöd. Glasen stod ju redan framdukade så det är klart man måste prova. Det var faktiskt mycket godare en vad jag hade förväntat mig. 

Kul grej är att mjödglasen är utan fot så man har en liten ställning att sätta dom i.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 Aifrur har massa trevliga förrätter b la en bricka med korvar och kallskuret där man finner både ren, älg, flatrökt grissida och ost. Vi satsade dock på bara huvudrätt och efterrätt den här kvällen.

Vi valde dom mjöd kokta musslorna samt den delikata hjortfilén med rårörda svarta vinbär.

SAMSUNG CSC

Jag älskar musslor och dom här var verkligen grymma! Det finns ju musslor.. och så finns det musslor så att säga. En i personalen berättar också att den här rätten är hennes personliga favorit på menyn. Hemligheten ska vara mjödet.

SAMSUNG CSC

Alex såg väldigt nöjd ut när han åt sin hjort så även den här rätten får högsta betyg.

SAMSUNG CSCVikingabestick för tuffingar!

SAMSUNG CSCTill efterrätt tog jag saffrans pannkakor med blåhallonsylt och vispad kogrädde. Alex valde ”Hyllemors söttallrik” flädermousse med rabarber och jordgubbskompott.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCUNDERHÅLLNING & PERSONAL: Samtliga i personalstyrkan har på sig vikingakläder. Vissa har dragit det längre än andra. Några av restaurangens huvudpersoner har både skägg och långt hår. Ser ut som dom är gjorda för just det här ändamålet. Närmare vikingatiden än så här kommer man inte.

En trevlig vikingakille spelar för oss under kvällens gång med olika instrument som jag antar har något med vikingatiden att göra. Vi får chansen att prata lite med honom innan vi går. Väldigt trevligt. 

Sist men inte minst måste jag säga att e type verkligen har imponerat mig med att ha en av Sveriges bästa temarestauranger.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITTA HIT:Västerlånggatan 68 b, Gamla stan , Stockholm

6 thoughts on “Aifur Krog & Bar, Stockholm

  1. Har länge tänkt att besöka den restaurangen när jag är i Stockholm, får göra det vid nästa besök.. Vilken rolig detalj att de nya gästerna blir välkomnade med en applåd.

    SV:
    Mjo, men natten till idag började det regna så nu har all snö regnat bort. Säga vad man vill om vintern, men nog är det bättre med snö på marken ändå så det lyser upp lite grann. Jag gillar verkligen inte det gråa mörka som är nu.

  2. Pingback: Fantasy Dining Plannering | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.