Alice in Wonderland Temamiddag

SAMSUNG CSCVälkommen till mitt egna Wonderland. Nu ska jag äntligen få berätta om vår fantastiska Alice in Wonderland middag. Allt blev perfekt. Så fort det blev mörkt utanför fönstret och ljusen blev tända så infann sig den där mysiga lite mystiska känslan runt matbordet. Jag hade på soundtracket från Tim Burtons Alice in Wonderland i bakgrunden så även det höjde stämningen.

För att få en temamiddag att bli så bra som möjligt behöver man tänka på helhets intrycket. Det är viktigt med stämningsfull inredning, mat& dryck som passar in med temat, bakgrundsmusik och gärna kläder som också passar in. Under den här middagen gick jag verkligen ”All In” när det gällde alla dessa ämnen. Jag kom verkligen till mitt rätta element den här kvällen.

SAMSUNG CSCVi började den här magiska kväll med att dricka den blå vätskan i en den lilla glasflaskan som det står ”Drink me” på. Det är först efter det vi verkligen har entré till Underlandet.

I själva verket är den blå vätskan en blandning av cointreau, curacao och limejuice. Den serveras iskall direkt uttagen ifrån frysen där den fått stå en stund.

SAMSUNG CSC

Den första rätten har jag döpt till Absolem sushi. Det är en makirulle jag gjort insideout som jag format till en grön sagolarv. Den har en fyllning som består av hummer, avokado, creamcheese och wasabi. Inspirationen till den här rätten kommer från Tokyo där jag ätit på många temarestauranger som serverar kreativ mat.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Till huvudrätten ”Filurkattens Filurpasta” öppnar vi den vackra flaskan med bubbel Bottega Gold. Det ska vara lite lyxigt i underlandet.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCFilurkattens Filurpasta är en avbild av filurkatten själv. Fast han är inte jätte duktig på att måla.Trots det går det inte att ta miste på vem den här maträtten liknar. Den här jätterosa pastasåsen innehåller  bl.a. grädde och parmesan. Den rosa färgen kommer ifrån rödbetsjuice. Till det här åt vi även en köttbit.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Hattmakarens chokladsufflé med galna skogstomtar är den sista rätten. Den passar ju extra bra till min Hatter-kostym. 

SAMSUNG CSCUnderlandet vill man inte lämna i första taget men varje kväll har ju ett slut. Det gör inte så mycket för jag vet ju att jag kommer att återvända hit då och då. Nästa gång det blir en temamiddag i den här stilen kommer nämligen temat vara Queen Of Hearts. Då kommer jag vara den lite mer elaka ” The Red Queen”

7 thoughts on “Alice in Wonderland Temamiddag

  1. sv: nej, när jag svimmade på jobbet i fredags kände jag väl att det var dags att vila lite!

    Heter Katten filurkatten? 😀 Jag har bara sett den på engelska, vi såg alla disneyfilmer på engelska som små för att lära oss språket, mamma var ihärdig 😉

  2. Hej! Vi på ActiveFitness vill hjälpa dig att lyckas bygga den starkaste versionen av dig själv! Bloggen specificerar sig alltså på fitness, hälsa och kost och ger tips på övningar vi själva utför dagligen! Kika in på vår blogg för mer info eller om du har frågor! Vi besvarar dem mer än gärna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.