Annorlunda Vandrarhem, KolarByn Eco Lodge

SAMSUNG CSCVi befinner oss i norra Västmanland i Skinnskatteberg för att prova på en riktig vildmarks weekend mitt inne i urskogen. Kolarbyn Eco- Lodge är ett av Sveriges mest annorlunda och mest primitiva vandrarhem. Området är vackert som en saga och det är som att bo mitt i en sagovärld bland älvor och troll. Inte konstigt att jag trivs här!

I Kolarbyn finns varken elektricitet eller rinnande vatten. Man får hugga sin egen ved och tvätta sig i bäcken. Dricksvatten hämtar man från källan i Trollbäcken och man kan plocka blåbär på taket till sin kolarkoja. Här i skogen är det enkelheten, tystheten, skogen och vildmarken som råder. Det är dags att koppla bort mobiler och annat och hänge sig till lugnet.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCKolarbyn består av 12 stycken kolarkojor som alla har olika namn på dörren. Alla kojorna har en vedeldad kamin och två britsar med fårskinnsfällar att sova på. I området finns flera grillplatser där man kan laga sin mat och en samlingsplats under tak där man kan sitta på fårskinnspälsar och mysa.

Under dagarna kan man ägna sig åt friluftsliv, vandring, bada eller fiska i någon av de närliggande sjöarna i området. Kanoter och eka går att hyra och ligger bara ett stenkast från området.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVåran kolarkoja heter Botvid och jag blev kär i den från första stund.SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCInuti kolarkojan är det mysigt. Så fort vi får eldat lite blir det varmt och behagligt. Man kan bo här både sommarsäsong och vintersäsong. Det är förvissa vår nu men den här helgen är det kallt och regnigt ute så det är lite extra mys att få bo i en sån här kolarkoja. SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSå vår vistelse börjar med att vi får installera oss i vår kolarkoja, hämta ved och vatten. Efter det är det dags att grilla korv och sedan ta en sväng ner till den flytande bastun vid skärsjön. Imorgon väntar en spännande ny dag i vildmarken. En bra anledning till att gå och lägga sig tidigt och sova gott till den sprakande elden.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVattnet från Trollbäcken är så rent att det går att drickas direkt ifrån marken.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

HITTA HIT: Kolarbyn Eco-Lodge Skärsjön, Fiskelevägen, 73030 Skinnskatteberg

 

12 thoughts on “Annorlunda Vandrarhem, KolarByn Eco Lodge

  1. Det är otroligt vackert i Bergslagen.
    Ett litet tips. Åk till Ebba Brahes lusthus, i Bockhammar ( ett litet stenkast från Skinnskatteberg). Eventuellt kanske ni ser hennes spöke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.