Bangkok mitt hjärtas stad.

Bangkok är den stad i världen som jag känner är ”min”stad. Det är här jag känner mig som mest hemma, som mest mig själv och som mest levande. Det har alltid varit så! Till och med långt innan jag träffade David och fick ännu mer anknytning till Bangkok. Vad jag önskar att det hade funnits ett sätt för oss att livnära oss och bo här ett tag. Det är min allra största dröm!! Bangkok är mitt hjärtas stad. Visst älskar jag Tokyo och New York , men det är Bangkok jag betraktar som mitt andra hem.

11 thoughts on “Bangkok mitt hjärtas stad.

 1. Vilken härlig blogg du har!! Jag älskar själv mat och det är halva resan för mig 😉 åker till bangkok om 10 dagar och ska stanna i 3 nätter vad är dina absoluta måsten när det gäller restauranger, shopping och sevärdheter? Känns som dagarna där kommer gå fort och då är det bra om man vet vart man ska gå 🙂 sen en sista fråga vad är det för dresscode på t.ex bayioke för tjejer och killar? Tacksam för svar 🙂

 2. Hej!!!Va roligt att du snart ska ut och resa! Mina absoluta måsten i Bangkok hmm.. det finns så mycket ju!! Men här kommer en liten lista..

  Restauranger och takbarer
  *Man måste ta sig upp på Hotellet Lebua och besöka takbaren och restaurangen Sirocco http://www.lebua.com/en/the-dome-dining/sirocco-restaurant/ Se under kategorin Lyxiga takbarer i sidopanelen!!

  * Moonbar på Banyan Tree är också ett måste !!
  http://www.banyantree.com/en/bangkok/experience_the_resort/dining/vertigo_and_moon_bar

  * The Nest I Sukhumvit på taket av Le Fenix hotell är ett perfekt ställe att slappa, ta en drink eller äta middag på. Det är Bangkoks bästa förfestar ställe. Med sand på marken och sköna solsängar.
  http://www.thenestbangkok.com/

  * Den japanska avdelningen på Central World (heter Center point) här finns ett maidcafé massor av shabu-shabu och sushi restauranger ? mycket mer..

  SHOPPING
  * För söta kläder som klänningar och tunikor rekommenderar jag Platinum Fashionmall där jag köpt mycket av mina kläder.

  * Siam square är ett roligt område med både shopping och matställen.

  * Loft i Siam Discovery är en rolig prylbutik!!

  * MBK funkar alltid för krimskrams, billiga jeans och andra kopior. Juicy Couture grejer finns här.

  SEDVÄRDHETER

  * Middagskryss på floden kvällstid är fantastiskt.
  * Madame Tussauds
  * Kungliga palatset är kanske ett måste om det är först gången man är här.
  * Åk med longtail båt på floden på dagen

  Sista frågan om dresscode på Bayioki. Det ända man behöver tänka på är att skippa shorts och sandaler. Det är inget super lyxigt ställe!!

  Hoppas du får en grymt rolig resa!! Hör av dig om du undrar något mer. Kram

 3. Hej, hittade nyligen din blogg och tycker den är jätte interessan och bra! 🙂
  Har några frågor bara. Hur länge kommer du resa och besöka olika platser? Har du något jobb i t.ex Sverige? Är det ganska dyrt att resa runt som du gör?
  Hehe, var bara så nyfiken. ^^
  Kram <3

  • Heej! För det första vad kul att du tycker om min blogg!Tack!!! Självklart så jobbar jag jätte mycket i perioder.(jobbar på en båt) Att jag reser så mycket som jag gör beror främst på en vilja av stål och att jag prioriterar resor framför allt annat. Ibland sätter jag upp orimliga krav framför mig och på nått sätt så går det! Klart att det kostar att resa, men man kan ha tur med biljetter och boende och sen är det ju upp till en själv vad man spenderar i fickpengar.Hoppas jag stillat din nyfikenhet lite i allfall!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.