Bo som en celebritet på anrika Hotel Eggers

Hotel Eggers har varit med ända sedan 1859 och är ett av Sveriges äldsta hotell. Genom dess anrika dörr har det stigit in och ut allt från celebriteter och kungligheter till konstnärer, diplomater och spioner. Gäster vars historier är lika spännande som hotellet i sig självt. Att bo en natt på Hotel Eggers är nästan som att göra en resa tillbaka i tiden och själv känna sig lite som en celebritet.

 

Hotell Eggers andas nämligen lyx och glamour med en inredning som gör en hänförd redan när man stiger in genom foajén. Det mesta i möblemanget, kristallampor och konst har funnits på Hotel Eggers sedan gamla tider. Därför känns det lite extra lyxigt att checka in i ett av executive-rummen där möblemanget även där är i orginal.

I hotellets inredning kan man njuta av exentriska lampskärmar, väggar klädda i tapeter från Morris & co, tunga sammetsgradiner, aftonklänningar samt en dramatisk spiraltrappa som får allt annat man tidigare sett att blekna i jämförelse.

 

Dubbelrum Executive

Vem vet vilka spännande gäster som bott i rum 385 innan oss? Filmsjärnor, poeter, konstnärer och spioner? För en vecka sedan, ett år sedan eller för flera decennier sedan? Såg allt ut på samma sätt som det gör nu? Vi möts av ett vinrött/rosarostigt rum med en rund säng och soffgrupp i matchande färg. Kristallampor, högt i tak och stora ljusa fönster med röda sammetsgardiner. Rummet är utan att överdriva som en dröm. Ingenstans passar det väl bättre att unna sig lite lyx, öppna en sparad årgångschampagne samt sätta igång den gamla grammofonspelaren som även den hängt med sedan svunna tider. Att bo en natt på Hotel Eggers är mystik, romantik och nostalgi.

Det finns 14 stycken executivesviter av det här slaget på hotellet, det ena rummet mer spännande än det andra. Man kan t.ex bli tilldelad rum 125 där prins Bertil alltid bodde under 30-40-talet, det rosa Jussi Björling-rummet nummer 136 eller varför inte det lila Håkan Helströmmrummet 133 där man spelade in musikvideon till ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Varje rum har sin egen historia och mystik.

 

Foajé, restaurang, bar & veranda a la belle époke

Foajén och hotellets olika salar är alla lika excentriska och exravaganta. För att inte tala om restaurangen och baren som är inspirerad av Paris la belle époke.

Tyvärr var restaurangen för populär under kvällen för att vi skulle få ett bord. Så går det när man glömmer att reservera bord på en av Göteborgs mest legendariska restauranger med anor från 1800-talet. Men kanske går vi hit inom snar framtid igen och unnar oss en bit mat och god dryck. Man behöver ju absolut inte vara gäst på hotellet för att äta middag i den anrika miljön. Man kan också komma förbi och slå sig ner i den eleganta baren eller på den lika legendariska verandan som är öppen under sommarhalvåret.

Läs också: Bo som en prinsessa på Thorskogs Slott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.