Capcom Bar, Tokyo

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE & INREDNING: Vår allra första temarestaurangs upplevelse i Tokyo blev game baren Capcom Bar. Som alltid undrar jag hur man egentligen ska beskriva ett sådant här ställe och göra det rättvisa. Jag ska göra mitt allra bästa. Tokyoresan inleddes med detta besök i alla fall med knasigheter som ”Braindrinks and Braincakes”  detta är bara en liten försmak av hur den här resan har tagit sig ska ni då veta!

Hela Capcom bar är inspirerad från capcom spel som te x Street Fighters, Resident Evil och Monster Hunt samt en hel rad andra spel som jag inte känner till. Själva restaurangen är mysig med bara ett fåtal bord( 32 platser). Vill man ha ett bord här måste man gå på en utav sittningarna som är under dagen. Boka är inget måste men det är ofta kö.

Det finns många gosedjur och figurer från olika tv-spels karaktärer i inredning. Det finns också spel lite varstans om man känner för att spela sitt favorit spel. Något som vi tyvärr missar då vi inte kan japanska är de sketcher som personalen utför under middagen. Det gör inte så mycket då själva upplevelsen i helhet är så annorlunda och rolig så även om vi knappt kan ett ord japanska skrattar vi gott med ändå.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCDRYCK: På borden ligger lappar där man fyller i hela sin beställning av mat & dryck som man vill få in under sittningen. Det är lätt att fylla i och förstå då alla rätter i menyn har olika nummer att bara kryssa i. Vi beställde in två drinkar var som landade på vårat bord samtidigt. Vi gjorde tydligen rätt då våra bordsgrannar gjort lika dant. Samtliga drinkar hade namn och inspiration från olika spel. Coolast var min Resident Evil drink med en blå hjärna i där själva alkoholen serverades i en spruta.

SAMSUNG CSCResedent Evil Brain DrinkSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCRose SakeSAMSUNG CSCMAT: Vi beställde in lite olika rätter ifrån menyn. Bläckfisk sashimi som serverades med rosa blomblad riktigt smälte i munnen. Även det andra rätterna var fruktansvärt goda.

SAMSUNG CSCRökt lax med rosépepparSAMSUNG CSCKyckling med ris och grönsakerSAMSUNG CSC

Heta räkor och japanska svamparSAMSUNG CSC

Sist men inte minst var det dags för höjdpunkten. Den mycket speciella efterrätten vid namn ”Brain Cake”  även den ifrån Resedent Evil menyn. Vi delade på den här utsökta hjärnan och dela den på hälften med en kniv. Ni skulle bli förvånade över hur god den var!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITtA HIT:  Capcom Bar,1-3-16 Kabukicho Shinjuku-Ku, Tokyo, Pasera Resort Shinjuku 1F. Närmaste Station: East Exit,  JR Shinjuku

Öppetider: Månd-Fred: 14.30- 24.00 Lörd-sönd: 12:00-24.00

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

3 thoughts on “Capcom Bar, Tokyo

  1. Fantasifulla rätter minst sagt, även om jag faktiskt inte blir så sugen på just ”Brain cake” 😉 Idag har vi förresten träffat bloggerskan bakom bloggen Discovering The Planet, som snart åker till just Japan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.