PokémonGo turister?

SAMSUNG CSCDet råder verkligen Pokémon feber ute på stan just nu efter lanseringen av spelet Pokémon Go som kom i början av månaden. Vi som bor mitt i centrum märker av detta en hel del och det är ganska roligt.

Stora killgäng springer omkring med sina IPhons i slottsskogen och det är inte särskilt svårt att se vilka som spelar eller inte. Tiden då man letade efter killar på sportbarer och liknande är förbi för nu mera finner man dem promenerandes i närmsta gröna park. Det är ju där det finns flest Pokémons. Rätt lustigt om man tänker efter, någon i spelvärden har tänkt till – Sitt inte framför datorn, ut och gå mer er istället liksom. Det är förstås inte bara killar som spelar, har sett väldigt många tjejer som spelar även om dom inte är majoriteten.

Vi har många gym där vi bor och på uteserveringen nedanför huset sitter folk och spelar och lockar till sig Pokémons med lockbeten vilket gör att vi kan sitta i lägenheten och spela. På Alex mobil plingar det till ideligen och det fångas Pokémon hela dagarna. Även jag har börjat spela ska jag erkänna även om jag inte sitter lika mycket som vissa andra..

Fångade Clerfairy utanför fönstret i morse och nu tänkte jag att han skulle få bli mitt nya husdjur. Han får hänga med mig under dagen!

SAMSUNG CSC

En sak som jag tänkt på angående spelet är att det måste vara ganska kul när man reser och kommer till nya städer. Tydligen så ska man kunna hitta olika typer av Pokémons i olika städer. Kommer det här att utvecklas till en ny form av resenär, Pokemonturisten? Jag skulle absolut kunna tänka mig att fånga lite Pokémons runt om världen, bara ytterligare en anledning till att resa ännu mera. Har hört att Centralpark i New York ska vara en riktig guldgruva. Kan också tänka mig att Tokyo är en stad att räkna med. Var enda Tokyobo lär ju spela detta spel just nu.

Senast vi var i Tokyo gjorde vi ett besök i Pokémon Store som ni kan läsa om här. Vi skulle även gjort ett besök på Pokémon Pop-up Café men tyvärr hade det stängt när vi kom dit.

Pokemon-Store-TokyoVad tycker ni om spelet?  Tror ni man kommer kunna använda spelet i rese-syfte?

2 thoughts on “PokémonGo turister?

  1. Intressant! Vi satt just och diskuterade detta. Jag vet inte riktigt hur det funkar (kan inte tänka mig att lägga min tid på det) men det blev ju verkligen snabbt populärt! Ja, tänk om folk börjar resa för att hitta pokemons… galet!

    • Det är ju säkert bara en fluga som går över men kanske blir det fler liknande spel i framtiden. Håller med det finns massa andra saker man kan lägga sin tid på men eftersom jag älskar japanska grejer var jag tvunget att testa. Kul ett tag och roligt att veta vad det handlar om!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *