Copenhagen Street Food

SAMSUNG CSCTack vare ett par matglada norrmän från kvällen innan fick vi nys om Copenhagen Street Food som håller till på PapirØen. En stor inomhus matmarknad full med Food Trucks. Här hittar man mat ifrån hela världen och det är bara att välja och vraka.

Copenhagen Street food drivs av föreningen Copenhagen Street Food och har öppet mellan april- okt. Planerats hålla öppet i 4 år (2018).

Här finns street food, food-trucks, coffé- trucks och barer. Vad sägs om Brasilanska churrascaria, Marockansk kyckling, vegitariska rullar eller Korensk bulgogi.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCAlex valde Brasilianskt churrascaria mix. För 100 dkk fick han en tallrik med fläskkött, kyckling, korv samt brasiliansk potatis, sallad och vattenmelon.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCJag hade väldigt svårt att välja vad jag skulle äta till lunch. Men tillslut valde jag en Kinesisk Food Truck som serverade stora portioner av Crispy Duck. Så himla gott!

SAMSUNG CSCPå utsidan av PapirØen sitter man längs hela i kajen i solstolar eller på uppbyggda pallar. Äter, dricker, solar och umgås. En kort båtresa bort ligger Nyhavn och det blev för oss nästa stopp.SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITTA HIT: Köpenhamn Street Food Hall 7 & 8  PapirØen, Trangravsvej 14, 1436 Köpenhamn 

öPPETIDER: Coffé Trucks 11-22 Food Trucks 12-22 Bars 12-  Late?

One thought on “Copenhagen Street Food

  1. Kul med så mycket olika mat att välja på! Det som är tråkigt i Italien är att det BARA finns italienskt. (I större städer har det börjat dyka upp enstaka sushiställen, men vi är mest på landet och där finns inget.) Italiensk mat har också sin charm, men vi tröttnar fort på pasta och pizza 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *