En sagolik weekend i London före jul

Förra veckan spenderade vi i London. En weekend som jag utan att överdriva kan kalla för sagolik. Detta inte bara p.g.a Londons förtrollande vackra ljus- och juldekorationer, julmarknader och vintervärldar utan också för att att många av platserna vi besökte faktiskt rent ordagrant förflyttade oss till en sagovärld. Vi bodde bl.a i en magisk svit, dansade i det förtrollade slottet tillsammans med Belle, bröt en förbannelse, träffade världens mista kock och stötte på en liten björn på tågstationen som fick följa med oss hem.

London har verkligen allt att erbjuda och vill man kombinera julkänslan med en sagolik twist har man hamnat på rätt ställe. Under vår weekend i London besökte vi glittrande julmarknader, vinterträdgårdar och fick vara med om kulinariska smakupplevelser. Det blev också en och annan drink på flera av Londons legendariska speakeasies och coola ”Christmas Pop up´s”. Den perfekta kombinationen av upplevelser om ni frågar mig. Detta är första delen av mitt juliga reportage från vår weekend.

Sagolika upplevelser i London just nu.

Wizard Chambers – Bo på ett magiskt Hotell

Varför inte checka in på ett magiskt hotell? Nyligen kunde ni läsa mitt reportage ” En magisk Harry Potter-resa genom Storbritannien”. Detta är lite av en fortsättning på den resan. På Georgian House kan man nämligen bo som på Hogwart’s. De speciella trollkarlssviterna som kallas för Wizard Chambers ligger gömda bakom en lönndörr som ser ut som en bokhylla under trappan.

Hitta hit: The Georgian House 35 – 39 St George’s Drive, London S

The Beauty & The Feast – Tillbringa kvällen med Belle och Fairy Liquid. Bryt förbannelsen som vilar över Odjurets förtrollade slott.

Darling & Edge tar oss med till Pantoland där gudmor ”Fairy Liquid” bjuder in till en festmåltid i Odjurets förtrollade slott. Hon hoppas på att vi tillsammans ska bryta förbannelsen som vilar över slottet och göra besten fri. Tillsammans med Belle och flera andra karaktärer från sagan ”Skönheten och odjuret” upplever vi en kväll av aldrig tidigare skådat slag. Förvänta det oväntade och för guds skull om så bara för denna kväll, befria din egen inre best. The Beauty and the Feast är en Pop up teater- och restaurangupplevelse som finns i London fram till 14 feb 2018

Hitta Hit: The Vaults, Leak street entrance, Waterloo

Le Petit Chef- Följ med världens mista kock på ett matäventyr i Marco Polos fotsteg

Han må vara den minsta kock jag sett i hela mitt liv men han har inga problem med att ta med sina gäster på en stor kulinarisk resa. Denna sexrätters mat- och dryckesupplevelse tar oss till andra sidan jordklotet genom hav, öken och islandskap. Allt kan hända på detta 3D-animerade middagskoncept, Le Petit Chef.

Hitta Hit: Le Petit Chef, Liquor 17B Kingsland Rd 17B Kingsland Rd, London

Nightjar-  Upplev en svunnen tid på Londons bästa Speakeasy

Att resa till London utan att besöka någon utav stadens alla speakeaseis borde vara olagligt. Upplev en sedan länge svunnen tid i en miljö a´la 20-talets förbudstid. Nightjar är en av London bästa. Här lyssnar man på jazz och dricker drinkar som man häller i temuggar. Drinkarna kommer i allt från drakägg till rykande kannor i form av en uggla. Precis lika coolt som det låter. Låt inte dörrvakten skrämma dig. Den här baren är värd att köa för en stund.

Hitta hit: Nightjar, 129 City Rd, London EC1V 1JB, Storbritannien

The Grendanier- besök Londons ” most hunted pub”

Vågar du besöka puben som sägs vara Englands mest hemsökta? Enligt både personal och gäster hör man ofta fotsteg från de tomma rummen och andra oförklarliga fenomen händer som att saker plötsligt försvinner eller att det plötsligt börjar lukta rök. Puben har ett tomt rött bås utanför till den osynliga Grenadiervakten.

Hitta hit: 18 Wilton Row, Belgravia, London

Paddington- Besök inspelningsplatserna och ta med Paddington hem.

De flesta som ser Paddington på film blir förtjusta i både den lilla björnen och de magiska Londonmiljöerna som filmerna utspelar sig i. Flera av inspelningsplatserna är lätta att komma till och besöka på egen hand. Varför inte börja äventyret på Paddington Station och köp med din egna Paddingtonbjörn hem. Ett perfekt julklappstips är att fota Paddingtonbjörnen i olika Londonmiljöer och göra till en liten fotobok. Kanske finns det någon liten där hemma som blir överlycklig.

Mer sagolikt än så här kan det väl knappast bli? Eller kan det? I nästa reportage tar jag er med till Londons roligaste ” Christmast Pop up´s”, julmarknader, vinterträdgårdar och coolaste julskyltning.

To be continued…

9 reaktion på “En sagolik weekend i London före jul

  1. Tack, det var en riktigt rolig weekend. Vill bars åks tillbaka. Kan tänka mig att det finns många sånna ställen där. Får åka dit också då;) åh, gärna. Ska komma ihåg det nästa gång jag åker till Köpenhamn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *