Följ med på en kulinarisk resa till Riga

Den här resan görs i reklamsamarbete med NordicTBLive Riga & Air Baltic       

I helgen reser jag på en kulinarisk matresa till Riga. På plats kommer jag att få uppleva det bästa från det lettiska köket samt besöka Riga Street Food Festival som utlovar djärva, spännande samt oförutsägbara lettiska smakupplevelser. Visst låter det spännande? Tillsammans med 14 av Rigas allra bästa kockar kommer den här festivalen att trolla med besökarnas smaklökar och förvandla maten till ren konst. Jag kan knappt vänta på att matäventyret ska börja. Väskan är packad, besticken är putsade, magen kurrar och aptiten är på topp! 

Eftersom jag varit i Riga en gång tidigare så vet jag redan att staden är ett riktigt ”matmecka” med förmågan att leverera fantastiska matupplevelser. Därför ska det bli extra roligt och spännande att få komma hit igen. Men den här gången är mitt fokus helt inställd på maten. 

Första gången jag reste hit kändes det som att jag upptäckt en väl bevarad hemlighet. Jag började grubbla på om jag borde berätta hemligheten för resten av världen eller av rent egoistiska skäl behålla den för mig själv. Många av Rigas restauranger erbjuder kulinariska smakupplevelser utöver det vanliga samt experimentella avsmakningsmenyer för ett pris som nästan känns löjligt prisvärt. För Rigas prisläge är fortfarande förträffligt. Det är därför ett av de mest perfekta resmålen för ”foodies” och för dem som vill unna sig lite extra lyx samt äta riktigt bra på semestern utan att det för den sakens skull kostar en förmögenhet. Det finns många anledningar till varför man ska satsa på att resa till Riga, men för mig är maten en av de mest självklara. Här finns också en ”skattkista” full av sevärdheter, historiska byggnader, storslagen arkitektur samt medeltida kvarter där det känns som att tiden stått stilla. Med sina influenser från olika tidsepoker, pittoreska kullerstensgator samt sockersöta kulörta hus charmar Riga sina besökare från första stund. Jag är så redo för ett återbesök. Riga here I come….

Till Riga kommer man snabbt och smidigt med Air Baltic som har direktflyg både från Göteborg och Stockholm med flera avgångar i veckan.

Resan görs i reklamsamarbete med Nordic TB, Live Riga och Air Baltic samt kan följas under hashtag #CulinaryRiga #RigaStories #LiveRiga #RigaStreetfoodfestivale 

4 reaktion på “Följ med på en kulinarisk resa till Riga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *