Golden days in Golden Gai

Innan jag reste till Tokyo berättade jag ju lite om Golden Gai. Ett område lika stort som en fotbollsplan fylld med minibarer i olika teman vars storlek inte är större än skokartonger. Dessa barer har bara 4-8 sittplatser och vi som utlänningar är tvungen att knacka på och fråga först om vi får lov att komma in. Det var väldigt viktigt för mig att komma till Golden Gai om än lite knepigare att hitta. Men den som söker finner lyder ordspråket och till sist fann vi mitt Golden Gai som visade sig vara precis så som jag föreställt mig det. Lika spännande och lika fascinerande. Allt annat än ordet magnifikt verkar opassande till ett område som har så mycket historia och är så välbevarat nästan så som det var en gång i tiden. (Åtminstone så finns det några äkta barer kvar även om några har rustas upp och blivit inneställen)

Det här är är platsen man gör oförglömliga möten med människor man aldrig skulle ha mött annars. Det här är platsen i värden du möter vänner för livet som du aldrig glömmer bort. Det här är platsen du för ditt samtal med den japanska bartendern som inte förstår engelska en hel kväll och kommunicerar med hjälp av alla möjliga hjälpmedel som iphones, teckenspråk, kroppsspråk och skratt. Jag lovar jag kommer aldrig glömma våra Golden days in Golden Gai..

Jag kommer snart publicera foton ifrån våra kvällar här och ni ska få följa med in på mina favorit ställen Albatross och Gotic Lolita.

2 thoughts on “Golden days in Golden Gai

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *